Skicka fax gratis från vilken dator eller smartphone som helst med hjälp av Filesanywhere

Fax är en av de gamla teknikerna som är mycket föråldrade, men vissa företag vägrar att ge upp. I synnerhet tenderar försäkringsbolag och myndigheter att gynna fax mest. Samma organisationer som "annonserar" om hur de accepterar fax accepterar vanligtvis inte e-post som ett alternativ. Problemet med detta är att de flesta hushåll inte har en faxmaskin; heck, vissa har inte ens en telefonlinje längre.

Om du inte har en egen fax, lämnar du dig med några få val:

 1. Hitta en fax, någonstans, på något sätt.
  De flesta Office Supply-butikerna (Staples, Office Depot) låter dig skicka fax, men det kostar överallt från $ 1, 50 till $ 15 per fax beroende på antal sidor.
 2. Snigelpost.
  Vanligtvis om ett företag accepterar fax accepterar det också inlämnade papper. Men vem vill vänta alla dessa extra dagar för att papperspost ska levereras? Vilket år är det här 1956?
 3. Använd en e-post-till-fax- eller internetfaxtjänst.
  Detta är förmodligen din bästa insats. Tyvärr kräver de flesta internetfaxtjänster en prenumeration. Av de lediga där ute är de flesta allvarligt begränsade och / eller utskrivna annonser på dina fax.
 4. Köp en faxmaskin och använd en fast telefon för att skicka dina fax.
  Detta har bara "eww" skrivit över det hela.

När du tittar på alternativen ser ingen av dem så bra ut. Om det bara fanns ett fria alternativ som fungerade ... Jo, jag hittade en! Filesanywhere är en internetfaxtjänst, men den är baserad på ett mjukvarusystem som fungerar som Dropbox. De ger dig 1 GB gratis lagringsutrymme online, och det finns även en Android-app som låter dig komma åt dessa filer och faxa dem från din telefon. Om du vill anmäla dig för ett konto och lägga till mer plats, är det i grunden $ 1 per månad per varje ytterligare gigabyte.

Filesanywhere gratis konton har inte filstorlek eller sidbegränsningar, men du får bara maximalt 10 fax per månad. Om du uppgraderar till en grundläggande användare till priset av $ 2, 95 per månad, stiger gränsen till 500 fax. Vad gäller integritet är deras användarvillkor rimliga, men jag skulle fortfarande inte använda dem för att skicka alltför konfidentiellt.

Vad du behöver skicka fax:

 • Ett gratis (grundläggande) filesanywhere konto
 • En dator med en webbläsare som stöder Java eller appen Mobile FilesNaywhere.
 • Filerna som du vill faxa.

Steg 1

Logga in till filer överallt. Klicka på fliken Överför och sedan Lägg till filer. När du väl har valt de filer, klicka på knappen Ladda upp . När uppladdningen är klar visas dina filer i vänstra rutan.

Steg 2

Nu när du har laddat upp dina filer klickar du på fliken Skicka / Dela . Under delningsalternativ, klicka på Skicka fax .

Steg 3

Nu när dialogrutan Skicka fax ska vara uppe. Från den vänstra rutan Välj den fil som du vill faxa, och sedan i högerpanelen Klicka på knappen Lägg till vald >>> . Detta borde få filen att visas i listan till höger.
Observera att du kan bifoga flera filer till ett enda fax om du behöver.

Steg 4 - Mottagaruppgifter

Under rutan där vi bara lagt till filen, ange mottagaruppgifterna. Allt du anger här visas på faxens framsida.

Steg 5 - Dina uppgifter

Bredvid mottagarinformationen, klicka på fliken Senderinformation. Nu får du ange din information, och om du vill ha en kopia av faxet som skickats till ditt e-postmeddelande anger du det också.

Steg 6 - Omslagssida?

Du kan välja om du vill skicka en omslagssida överst på ditt fax. Om du gör det kan du lägga till ett ämne och ett meddelande till det. När du har gjort det, klicka på Skicka fax.

Steg 7 - Kontrollera status för ditt fax

Filesanywhere tar var som helst mellan 3-10 minuter för att skicka ditt fax. Du kan kontrollera statusen genom att klicka på fliken Skicka / Dela uppe och sedan Välja faxhistorik .

På faxhistoriksidan visas din status samt namnen på de filer du skickar och mottagaren. Du kan klicka på den lilla diskikonen om du vill ladda ner en kopia av det fax du skickar för att se hur det ser ut. Om du har skrivit in ett e-postmeddelande får du även en bekräftelse av e-post när faxet levereras.

Gjort!

Nu vet du hur du skickar fax gratis online! Enligt min åsikt är den bästa delen om filer överallt att den har en Android-motsvarighet som gör att du kan göra nästan allt skrivbordet-webapp kan. Det finns också en Blackberry, iPhone och iPad app.