Återställ borttagna bokmärken i Chrome

Google Chrome skapar automatiskt en säkerhetskopia av dina bokmärken varje gång du startar Chrome från ett stängt tillstånd. Det här är en mindre känd funktion, och det kan spara din rumpa om du någonsin av misstag slänger ett bokmärke eller ännu värre, en grupp bokmärken.

Olyckor händer. Ta bort nyckeln är lätt att slå. Och i motsats till Internet Explorer går inte bortdragen Chrome-bokmärken till papperskorgen - de raderas permanent på platsen. Den enda chansen att återhämta sig är en säkerhetskopia, så om du inte exporterar / säkerhetskopierar dina bokmärken regelbundet, är den automatiska backupen din bästa insats. Den enda sidan påverkar, är att några nya bokmärken du skapat sedan lanseringen av Chrome också kommer att gå vilse om du inte säkerhetskopierar dem direkt.

Om du bara har tagit bort ett bokmärke, oavsett vad du gör, stäng inte och öppna om Chrome. Du kommer att förlora din backupfil . Du måste byta den automatiska backupfilen först. Den finns på följande plats i Windows 7.

% userprofile% \ AppData \ Local \ Google \ Chrome \ Användardata \ Standard

Hitta filen med namnet Bokmärken och Bookmarks.bak. För att se .bak-förlängningen måste du ha filtillägg till Synligt. Den vanliga bokmärkesfilen är din nuvarande uppsättning, inklusive oavsiktlig radering. Du vill inte ha det. Men innan du gör någonting är det en bra idé att helt lämna Chrome.

Högerklicka på Google Chrome-ikonen från aktivitetsfältet och välj Stäng alla fönster.

Var försiktig så att du inte öppnar Google Chrome ännu. Om du gör det skriver du över säkerhetskopian.

Gå tillbaka till din standardmapp och ta bort den (nuvarande) vanliga bokmärkenfilen. Därefter byta namn på Bookmarks.bak och ta bort .bak-förlängningen så att den matchar namnet på den fil du bara tog bort.

I slutresultatet får du en bokmärkesfil i din standardmapp; den som brukade vara Bookmarks.bak.

Starta om Chrome. Olyckan kommer att ha blivit omvänd och dina bokmärken kommer nu tillbaka till normalt. Njut av!