Använd Android Smartphone för att styra spelemulatorer

Den här hur kommer du att anta att du redan har din telefon och surfplatta, aktiverad och aktiverad med hjälp av BT Controller som appen.

Jag testade detta med en CDMA Galaxy Nexus, en Asus Transformer Prime och en Motorola Droid X. De två emulatorerna jag visar är Nesoid och Mame4droid.

Släcka Mame4droid. Tryck på X för att bli av med inmatningsmeddelandet så att du kan trycka på Alternativ längst upp till höger. Tryck på inställningar. Tryck på Definiera nycklar.

Tryck på Player 1. Du får se en lista över rörelser och deras respektive knappar.

Gå igenom var och en tills de alla är kortlagda genom att knacka på rörelsen på surfplattan och sedan knacka på den korrelerande knappen på telefonen.

När du är klar trycker du tillbaka tre gånger för att återgå till välj romskärmen. Välj ditt spelval, och du bör vara redo att spela med din telefon som din kontroller. Stort tack till droidbean för att göra denna app.

Låt oss ta en snabb titt på att använda BT Controller med Nesoid. Du kan inte hitta Nesoid i Android Market längre, men om du släpper en kommentar, är jag säker på att någon kan få dig en kopia. Nesoid är enligt min mening den bästa NES-emulatorn för Android.

Kör Nesoid, tryck på menyknappen, tryck på inställningar och tryck sedan på andra inställningar.

Markera rutan som säger Använd inmatningsmetod. Detta gör det möjligt för Nesoid att använda speciella inmatningsenheter, som en Bluetooth-gamepad.

Tryck tillbaka och tryck sedan på Input Settings. Tryck på 2. ingångsenhet och välj Gamepad. Tryck på Key Mappings och under Pad 1 som tidigare.

Gå igenom varje rörelse och tilldela en knapp på din smartphone controller. Av någon anledning visas mina knapp A och knapp B-nyckeluppgifter som okända, även om de fortfarande fungerar. Du kan få olika resultat med olika hårdvaror. När du är klar är du redo att spela några spel!

Tryck tillbaka tills du kommer till rutan för val av rum, bläddra igenom ditt bibliotek och få ditt spel på.

Ett par saker att tänka på. Ju trevligare hårdvaran desto bättre upplevelse. Att använda Galaxy Nexus som en controller var mer lyhörd än Droid X var.