Facebook flyttar till spam och borta från meddelanden [groovyNews]

När vi tidigare pratade om din integritet på Facebook såg det inte bra ut. Nu tar Facebook ner det på ett annat håll. Med det nuvarande kommunikationssystemet på Facebook får du appvarningar via den röda flagg-anmälningsknappen längst ned till höger på din sida. Med en ny uppdatering från Facebook planerar de istället att tvinga utvecklare att kräva din e-postadress.

Japp. Du läser det rätt. Facebook-appar kommer inte längre att kunna använda meddelanden för att kommunicera med dig. De kommer att behöva be om din e-postadress och skräppost i stället.

Naturligtvis ger Facebook oss en försäkring om att dela din e-postadress är helt frivillig. Apparna måste också först skicka dig genom flera bekräftelsedialogrutor innan du kan bekräfta att du vill dela den. Den verkliga kliniken här är att vissa appar kommer att avslå din begäran om åtkomst om du inte ger dem din e-postadress.

Finns det ett sätt runt det? Tja, Facebook är medveten om det potentiella spamproblemet som de har föreslagit att användarna förfalskar sina e-postkonton säger: " Användarna kommer fortfarande ha möjlighet att välja att dela en proxierad e-postadress istället ." Detta drag kan vara dåligt för utvecklare som räknar med pålitliga kommunikation med appanvändare, dock. Den här typen av besegrar syftet med appen som begär ditt e-mail, eller hur?

Lägg också märke till hur du på skärmdumpen nedan är din riktiga e- postadress, det är defaul t-valet. Denna standard gör att INTE använder proxytjänsten väldigt lätt för många av de icke-tekniskt kunniga Facebook-användarna.

Vad händer på Facebook, stannar inte på Facebook

Den del som är mest oroande anges i Facebook dev blog där det står:

När användaren har delat sin e-postadress med dig kan du spara den på obestämd tid inom ramen för CAN-SPAM Act-reglerna. Om en användare redan har valt att dela en proxied email-adress med dig via den förlängda behörigheten, kan du fortsätta maila användaren till den adressen.

Denna process innebär att även efter att du har avaktiverat appen och raderat ditt Facebook-konto kommer apputvecklaren fortfarande att ha din e-postadress. Dessutom finns det inte längre någon gräns för antalet anmälningar som en app kan skicka nu. Tidigare kunde en app bara störa dig x antal gånger, men nu kan de maila dig så mycket som de vill.

Facebook kräver apputvecklare att följa CAN-SPAM Act. Låt oss se hur det fungerar med utvecklare från länder utanför USA, eftersom det inte finns något omnämnande i Facebook Developer Policy.

Har du en groovy kommentar eller nyheter om Facebook? Skulle älska att höra det nedan!