Twitter tillkännager möjligheten att stänga av användare på IOS, Android och webben

Twitter tillkännagav en ny Mute-funktion i veckan som låter dig få mer kontroll över innehållet du ser i din ström på iOS, Android och dess inbyggda webbgränssnitt. Funktionen kommer att rullas ut till användare under de närmaste veckorna. Här är en snabb titt på vad det är och hur du använder det.

Enligt Twitter-meddelandet är detta vad du kan förvänta dig av funktionen:

Muting en användare på Twitter innebär att deras Tweets och Retweets inte längre kommer att synas på din hemtidslista, och du kommer inte längre få push eller SMS-meddelanden från den användaren. Den dämpade användaren kan fortfarande fava, svara och retweeta dina tweets; Du kommer bara inte se någon av den aktiviteten i din tidslinje. Den dämpade användaren vet inte att du har dämpat dem, och självklart kan du stänga av när som helst.

Stäng av en Twitter-användare

Om du vill stänga av en användare från en tweet väljer du Mer och från menyn och sedan "Avaktivera @ användarnamn".

Du kan också stänga av en användare från deras profilsida. Välj kugghjulsikonen för att få fram rullgardinsmenyn och välj Stäng av listan. När du har dämpat användaren får du en bekräftelsesbanner, och på den bannern finns ett Ångra om du dämpade fel personen. För att avaktivera en användare, besöka deras profilsida och klicka på den röda ljudknappen som är en röd högtalare med en linje genom den.

Vid tidpunkten för detta skrivande har jag bara funktionen på hemsidan, men den rullas ut under de kommande veckorna till alla på iOS och Android också. Processen låter rakt framåt, och det borde ge dig en bra uppfattning om vart du ska gå när du får Mute-funktionen för din profil.

Som någon Twitter-användare vet, kan det ibland vara information överbelastning, och vad som kan vara viktiga tweets till dig ... de hamnar förlorade eftersom allt är bara ljud. Detta är ett annat bra steg för att filtrera bort något av det bruset när du använder twitter på din dator eller din Android eller iPhone när du är på språng.