Så kör Windows Live Writer från Dropbox

Windows Live Writer är en groovy bloggredigerare, men vad gör du när du bloggar från flera datorer? Så här kör du det här fantastiska verktyget från ditt Dropbox-konto.

Jag är säker på att du redan har Windows Live Writer installerad, men om du inte gör det, hämta det här.

Hämta sedan Windows Live Writer Portable. Extrahera den till en bekväm mapp i Dropbox. Här lägger jag det i min Dropbox-rotmapp.

Nästa steg är det viktigaste. Gå till var Windows Live Writer är installerad på hårddisken (om du använder Windows 7, finns det i C: \ Program Files (x86) \ Windows Live) och kopierar alla filer i Writer-mappen till mappen där du extraherade Windows Live Writer Portable. Till underprogrammet App \ WindowsLiveWriter.

I mitt fall (kom ihåg att jag har packat upp den till roten till min Dropbox), kopierar jag allt till \ Dropbox \ WLWPortable3 \ WindowsLiveWriterPortable \ App \ WindowsLiveWriter.

När filerna synkroniseras med Dropbox-servern, när jag startar WindowsLiveWriterPortable.exe kör jag Windows Live Writer. Eftersom filer kommer att synkroniseras hela tiden har jag alla inställningar för mina webbplatser på varje dator som min Dropbox synkroniserar med.

Och sedan vi pratade om Dropbox, här är ett inlägg jag skrev för en stund sedan om att köra PortableApps-serien direkt från Dropbox.