Microsoft ger XP-användare PCmover för att flytta data till Windows 7 eller 8

Microsoft gjorde nyligen Laplinks PCmover Express för att du kan flytta dina filer, foton och andra data på din XP till en modern version gratis. Eftersom stöd för den 12-åriga versionen av Windows slutar den 8 april, kanske du vill se till och få det gjort tidigare än senare.

Om du inte är säker på hur du hämtar dina data från din XP-maskin till Windows 7, rekommenderar jag att du tar Microsoft upp på sitt erbjudande. Programmet kommer också att fungera med Windows 8.1, men om det här är din huvuddator som kör XP, och du inte har lärt nyanser av det moderna gränssnittet, bör du definitivt gå med Windows 7. Det blir mycket lättare att förstå och inte en jarring erfarenhet.

Migrera dokument, bilder, videor och mer

Kontrollera först att du har dina XP- och Windows 7-maskiner redo. Båda måste springa och på samma nätverk. Sedan hämtar och installerar PCmover Express på datorerna XP och Windows 7. Installation är en bit kaka och det finns inga verktygsfält eller annan crapware att oroa sig för. Om din dator saknar någon komponent kommer programmet att ladda ner den till dig.

Processen är verkligen ganska lätt - Det är alla guider baserade. Den går igenom processen och låter dig välja de datatyper du vill överföra.

Medan processen är enkel och guiden bygger, kommer varje situation att vara annorlunda och du kanske behöver hjälp. Laplink erbjuder 24/7 support.

En försiktighet till den fria expressversionen är att det inte kommer att migrera dina applikationer. För att ha den förmågan måste du köpa hela versionen för 39, 95 dollar. Men ärligt talat börjar du med en helt ny maskin, och du kan överväga att få nya versioner av programvara.

Det här är också en bra tid att ta reda på vad du har installerat, vad du behöver och vad du inte gör. Titta även på Ninite eftersom det är enkelt och rent att installera gratis och Open Source-appar.

Om du har programvara som bara körs på XP, kolla in vår artikel om att skapa en virtuell maskin där du kan lägga XP på den och köra de programmen.