Dexters enhet för veckan: "MiFi"

Eftersom jag är en stor trådlös användare hemma och på jobbet, fick den här lilla enheten min uppmärksamhet. Novatel Wireless har producerat en liten gadget som är ungefär lika stor som en iPhone. De kallar det för MiFi, en "mobil WiFi-sändningsenhet".

Apparaten är slät och tunn och passar bekvämt i fickan. Utsidan är en blank yta täckt av en metallisk konsistens på baksidan. Inga kablar, inget modem, ladda bara upp det och tryck på strömbrytaren. Det är en fantastisk enhet. Mer om detta nedan.

Vad gör den?

Denna lilla gizmo kan producera en 15-20 fot radie WiFi bubbla var som helst du tar den, och den använder samma signal som bärs av mobiltelefontorn. Så du och upp till 4 fler av dina kompisar kan ansluta till internet var som helst: Kör ner vägen, sitta i parken, hemma, hemligt på jobbet. Oavsett fallet är det ditt eget personliga WiFi Hotspot så länge det batteriet kommer att gå!

Hur bra gör det det?

Typiska hastigheter körs över 1, 12 Mbps nedladdning och .54 Mbps uppladdning . Dessa priser varierar beroende på vilken tjänstleverantör du använder. För närvarande är den tillgänglig via Sprint eller Verizon. Säkerhetsfunktioner inkluderar de typiska som du skulle hitta på någon router, WEP, WPA och WPA2. Eller du kan lämna ditt nätverk öppet som offentligt, men jag rekommenderar inte det.

Batteriet varar 40 timmar i vänteläge, 5 1/2 timmar medan det är aktivt .
Tillåter anslutning för upp till 5 gästenheter samtidigt.
Den ursprungliga inställningen kräver att du ansluter den via USB till en PC eller Mac.

Kosta?

Okej här är den viktiga delen för de flesta idag.
Sprint erbjuder för närvarande MiFi för $ 299, 99 - $ 150, 00 Instant Savings ( bra marknadsföring eh?) Då en annan - $ 50 Mail-in Rebate, som uppgår till $ 99, 99 . Men du måste fortfarande registrera dig för ett 2-års kontrakt eller uppgradera din befintliga. Den nuvarande Sprint-dataplanhastigheten är 59, 99 USD för 5 GB utan obegränsad dataplan som för närvarande finns tillgänglig ( bummer!)

Verizon erbjuder samma affär. Det har emellertid rapporterats att Verizons nätverk är betydligt snabbare med MiFi. $ 99, 99 w / 2 års kontrakt . $ 59, 99 per månad. 5GB datagränsa.

Dexters tankar:

Denna MiFi är en fantastisk enhet, och jag vill ha en! De tvååriga kontrakten är för närvarande en avstängning för mig, för närvarande. Jag tror att andra operatörer snart kommer att erbjuda denna eller en liknande enhet. Under tiden kommer jag hålla fast vid min iPhone som har en billigare och obegränsad dataplan. 5GB är en månad? Kom igen! Kanske om du bara använde det här för din bil, men inte tillräckligt med bandbredd för att göra det användbart hemma.