Tsuro - Apples gratis iTunes App i veckan

Den här veckans gratisapp är brädspelet Tsuro. Normalt är det $ 2, 99, men du kan få det gratis från iTunes till torsdag den 24 augusti.

Vad är det?

Tsuro började som brädspel och det är fortfarande tillgängligt för analog spel. Ditt mål är att flytta din sten token över en väg längs brädet. Du väljer pjäser och de korten bestämmer var din sten rör sig därefter. Spelet slutar om du faller av styrelsen. För att vinna kan du välja antingen överlevnad, längd på vägen eller hög poäng.

Tsuro låter dig spela mot en virtuell spelare eller med vänner på Facebook.

Vem är det bra för?

Alla barn eller vuxna som har några fysiska orienteringsförmågor kan spela detta spel. Det är som en avancerad version av Chutes och Ladders. Mot datorn tar spelet mer än ett par minuter att gå igenom däcket.

Med Facebook-integrationen kan du bjuda upp till åtta spelare.

Varför valde Apple det?

Ur ett designperspektiv känns Tsuro på iOS precis som ett brädspel. Appen gör ett bra jobb med att översätta det roliga med ett brädspel. Du öppnar lådan, vikar spelet ut och till och med knackar på korten för att flytta spelaren.

Till skillnad från ett fysiskt brädspel ger appen bakgrundsmusik och ljudåterkoppling när du gör mål. Jag spelade brädspelet en gång och det blir lite svårt att spåra din sten över hela linjen. De färgade stigarna gör det enkelt att hålla reda på var du ska gå. Du kan till och med fuska lite. Tryck på kortet och det visar en skiss över din väg innan du spelar.

Ska du ladda ner det?

Appen tar upp ca 150 MB, så den borde passa på de flesta iOS-enheter. På min iPhone SE var det lite långsamt att ladda, men gameplayen var snabb. På en liten skärm var det svårt att spela, jag skulle rekommendera detta på en iPad istället för en iPhone.

De tre olika sätten att vinna håller spelet intressant även efter att du har hängt på det. Jag håller den här och rekommenderar våra groovyReaders ger det ett steg också!