Facebook IPO kommer att göra Zuckerberg den typ av rika även den rika drömmen om att bli

RUMOREN är att någon gång i år kommer den unga herrn Mark Zuckerberg vara rikare än ... ja, inte Bill Gates, men rikare än de sena Steve Jobs.

Det kommer att bli resultatet av det första offentliga utbudet av aktier för Facebook-företag, webbplats och kulturfenomen skapat av Zuckerberg. Investerare pratar om det när det gäller Visa och GM: s IPO-bara mer. Facebook-tittare säger att börsnoteringen kommer att ge netto Facebook 10 miljarder dollar och ge Facebook ett totalt värde på 100 miljarder dollar, varav 24 procent tillhör Zuckerberg. Det skulle sätta honom, i åldern 27 i maj, före Steve Jobs 'nettovärde och den 35: e rikaste amerikanska, enligt Forbes .

Det räcker för att boggla sinnet, speciellt sinnena till oss för vilka hög finansiering är hur mycket en nickelpåse verkligen kostar idag.

För att unboggle saker lite, har AccountingDegreeOnline.net skapat ett par infographics på en skala som är värdig för Facebook. När man tittar på de siffror som läggs ut som grafiken gör, blir allt från överväldigande till tankegång. Håll i dig hårt.

Fortfarande med oss? Du måste erkänna, siffrorna är imponerande, men inte överraskande. I slutet av 2012 kommer Facebook att ha anmält mer än en tiondel av världens befolkning. Om Facebook var en nation, skulle det vara världens tredje största, bakom bara Kina och Indien. Den kontrollerar redan 28 procent av annonserna på Internet och en sjätte av alla annonsintäkter i USA

Slags gör att du önskar att du hade gått till Harvard-så att du också kunde släppa ut och göra din hobby till en internationell affär med flera miljarder dollar.

Inte illa för en gratis tjänst ehh!

Om bara Facebook skulle vara en kompis och ge sina användare en liten bit av paj för att dela så mycket personlig information med den sociala jätten! Hej, kanske -läsare kan börja något här - uppta Facebook! Ge oss några pengar för alla de sekretessdata vi har delat med dig genom åren eller vi kommer inte bara att inaktivera våra konton, vi tar bort dem permanent!

Tänk på det ... Jag måste gå och spela lite Farmville ...