Nexus S 4G kommer snart till Sprints CDMA trådlösa nätverk

Sprint är nästa i rad för att få den rena Google-upplevelsen på en av sina telefoner. Nexus S får 4G-behandlingen och kommer att vara tillgänglig från och med 8 maj 2011 . Det här är en stor förändring från Googles nästan exklusiva relation med T-Mobile. Om du är sjuk i att vänta på elaka tillverkare för att driva Android-uppdateringar till din enhet, så är det telefonen att få. Nexus S är tillverkad av Samsung och bygger på deras flaggskepp, Galaxy S. Och även om telefonerna kan vara bröder är de inte identiska.

Nexus S är slankare än Galaxy, och den har också en något konturerad design. Men den största skillnaden är att Nexus S är laddad med Google-upplevelsen. Android-operativsystemet på Nexus är ren, ofiltrerad Google godhet; utan Samsungs smittade hand eller en annan tillverkare som har sin väg med den. Det är förstås också det viktigaste försäljningsstället för Nexus S. Nexus S är ett orättvist exempel på varför hårdvaruproducenterna ska hålla sig till att göra hårdvara och lämna mjukvaran till de företag som specialiserar sig på det.

Det finns några andra mindre skillnader mellan Nexus och Galaxy, nedan är specifikationerna. Positiva skillnader markeras i blått, negativa i rött.

Specifikationer Samsung Galaxy S Nexus S 4G
processor 1GHz Cortex A8 (Hummingbird) 1Ghz Cortex A8 (HummingBird)
GPU PowerVR SGX540 PowerVR SGX540
Minne 512 MB DDR2 512 MB DDR2
Lagring 1 GB Internt, 16-32 GB SD-kort 16 GB iNAND flashminne, ingen SD
Visa 800 x 400 4 "S AmoLED 233 ppi 800 x 400 4 "S AmoLED 23 5 ppi
Bakre kamera 5MP, Records 720p 5MP, Records 720p, flash
Frontkamera VGA kvalitet (crappy webcam-liknande) VGA kvalitet (crappy webcam-liknande)
Batteri 1500 mAh 1500 mAh

Detta är den första 4G Google-telefonen någonsin tillgänglig. Jag har för närvarande Samsung Galaxy Epic 4G, och efter det programmissbruk som jag har fått från Samsung och Sprint-jag är 100% bakom att gå på ren Google.

Tror du att det skulle vara värt att hoppa fartyget och byta till Nexus?