Träna Cortana i Windows 10 för att lära dig bättre

En av de nya funktionerna i Windows 10, som portades från Windows Phone, är den digitala assistenten Cortana. Det fungerar ganska bra ur lådan utan träning. Men om du vill ha bättre resultat från Cortana, ta några minuter och träna det för att känna igen din röst.

Anledningen till att du skulle vilja göra detta är om du har funktionen "Hey Cortana" aktiverad. Cortana, som digital assistent på andra plattformar, kan göra mycket för dig, till exempel skapa påminnelser, öppna appar eller inställningar, ge sportresultat och väderprognoser och mycket mer.

Faktum är att Cortana får mer kapacitet genom regelbundna uppdateringar. Och desto bättre Cortana förstår dig, desto smartare blir det.

Tåg Cortana Lär dig din röst

Först, se till att du har "Hey Cortana" påslagen genom att gå till Notebook> Inställningar . Och när du gör det, se till att det är inställt på att svara bäst för mig .

Därefter precis under det, välj Luta min röstknapp.

En trollkarl börjar, och du måste gå igenom och upprepa sex fraser som Cortana läser till dig.

Dessa fraser är alla saker du kan fråga Cortana, och hjälper dig att bli mer bekant med din röst. Se till att du befinner dig i ett lugnt rum utan att någonting spelar i bakgrunden som musik eller din TV.

Självklart är allas röst annorlunda, och detta hjälper AI som styr Cortana att bli mer bekant med dina tonhöjds- och vokalböjningar. Jag gör detta på alla mina Windows 10-enheter, och när du läser fraserna, tala bara naturligt som du normalt skulle.

När du är klar kommer Cortana att förstå dig bättre, och kommer att kunna reagera snabbare och mer exakt.

Var inte högljudd och övertyga fraserna. På så sätt kan du prata som normalt och få den information du vill ha, precis som i Star Trek!

För mer på den digitala assistenten Windows 10, kolla in vår samling av Cortana-artiklar. Och för en detaljerad diskussion, gå med i våra Windows 10-forum.