Windows 10 Insider Preview Build 16232 lägger till nya säkerhetsfunktioner

Tidigare idag rullade Microsoft ut en ny Insider Preview Build 16232 för PC och Build 15228 for Mobile. Dessa senaste versioner inkluderar flera nya säkerhetsfunktioner i företagsklass som Windows Defender Application Guard (WDAG) och mer. Dessa senaste byggnader rullar ut nu för Insiders i Fast-ringen.

Windows 10 Preview Build 16232

Windows Defender Application Guard (WDAG). Stöd för Microsoft Edge data persistens när du använder Application Guard har lagts till i denna byggnad. Det är utformat för att stoppa angripare från att kompromissa med en lokal maskin och expandera ut i resten av företagsnätverket. Det måste aktiveras i grupppolicy genom att gå till Windows Components> Windows Defender Application Guard och aktivera den.

När det är aktiverat kan du öppna Edge-menyn för att komma åt fönstret Ny applikationsvakt. För att lära dig mer om mekanismen för denna nya företags klass säkerhetsfunktion här.

Det finns flera andra intressanta nya säkerhetsfunktioner som kommer till Windows Defender. Det här är bra med tanke på hur beräkningen har blivit mer riskfylld som vi såg med den här veckans NotPetya Ransomware Attack. För mer om vad som kommer till WDAG, kolla in Microsoft-videon nedan:

">

Det är också värt att notera att företaget suspenderar appuppdateringar i förhandsgranskningen bygger för nu. Dona Sarkar noterar, "För att kunna erbjuda Windows-kunder högsta kvalitet inkorgsprogram, pausar vi på nya versioner av våra inkorgsprogram med Windows Insiders. Det innebär att Insiders inte kommer att få appuppdateringar från Windows Store för våra inkorgsprogram som är nyare än de appar som ingår i byggnaden. "

Som med alla förhandsgranskningsbyggnader finns det andra mindre förbättringar och kända problem (inklusive mobil) som du kan kolla in i full changelog.

När du tar tag i uppdateringen och får prova ut så låt oss veta vad du tycker i kommentarsektionen nedan.