Så här aktiverar du tvåfaktorautentisering på Instagram och varför du bor idag!

Över de senaste månaderna har -teamet fokuserat på att hålla våra digitala liv säkrare genom att ge tips på allt från att skapa starka lösenord som du kan komma ihåg att varningar om att din Yahoo! Konton hackades. Genom att fortsätta ner den här vägen för onlinesäkerhet kommer vi idag att se hur du kan säkra en app som du förmodligen använder varje dag, Instagram!

Varför Säkert Instagram?

Alla älskar bilder. Det är uppenbart av smashen, galaktiken, Instagrams framgång, den fotocentriska sociala nätverkstjänsten som Facebook förvärvade för 2012 för bara en miljard dollar. Det är svårt att hitta någon idag inte använder tjänsten eftersom det tar svårigheten att dela offentliga och privata stunder med vänner, familj och till och med främlingar. Ah, men där är det. För många av oss, det vi älskar om Instagram är möjligheten att dela privata foton med bara de vi väljer. Som vi pratar om ofta finns det nästan inget bättre sätt att låsa saker ner, inklusive på Instagram, än tvåfaktorautentisering ( aka - multifaktorautentisering eller tvåstegsverifiering ). Inte bara hjälper tvåfaktorns hjälp att mildra lätt att gissa lösenord, men det mildrar också risken för förlorade lösenord som i Yahoo! incident.

Övertygad? Perfekt! Låt oss ta itu med det. Vi fick bilder att ta!

Konfigurera tvåfaktorautentisering på Instagram

För den här artikeln använder jag Android-versionen av Instagram, men anvisningarna fungerar desamma för iOS. Inte alla konton har för närvarande 2FA (Two Factor Authentication) aktiverat. Jag var tvungen att använda min syskons enhet för att fånga skärmdumparna som används i den här artikeln. Så om du inte ser 2FA i ditt konto just nu bokmärker du den här artikeln och går igenom den när Instagram rullar ut funktionen till ditt konto.

Starta Instagram, öppna din användarprofil och tryck sedan på knappen Inställningar, representerad av tre punkter (Android) eller en Gear Icon (iOS).

Bläddra ner under Konto och tryck på Tvåfaktorautentisering .

Växla på Kräv säkerhetskod .

Tryck på Slå på .

Instagram kommer att texta dig en verifieringskod, ange den för att verifiera ditt konto.

Som en säkerhetsåtgärd kommer Instagram att generera en uppsättning verifieringskoder, du bör säkerhetskopiera, kopiera, skriva ut och lagra någonstans säker; om du har problem med att logga in.

Det är det, 2FA är nu aktiverat och ditt Instagram-konto är mycket säkrare.

Kom ihåg att saken om säkerhet är ingenting är 100%. Säkerhet handlar om lager. Ju mer du uppmärksammar, även de små sakerna, desto bättre skyddas kommer du att vara.

Nu när vi har säkerhet i hjärnan, varför inte stoppa och granska våra artiklar om att säkra ditt Facebook- och Twitter-konto! Inte säker på dig, men jag känner mig mycket säker redan! ;)