Turnera ny startskärm i Windows Phone 7.8

Eftersom Microsoft ofta är benägen att göra det, blir det ingen gratis lunch (eller fullständiga uppgraderingar) när det rullar ut Windows Phone 8 under de närmaste månaderna. Om du vill ha det senaste Windows-operativsystemet på din Windows-telefon måste du köpa ny maskinvara. Även den lyxiga Nokia Lumia 900, älskling av Windows-telefonerna, kommer inte att se Windows 8.

Men Microsoft erbjuder en kompromisslösning av olika slag. Enheter som för närvarande kör Windows Phone 7.5 kommer att störas upp till den symboliskt namngivna Windows Phone 7.8 som sportar en ny startskärm för att få de äldre användarna att känna att de åtminstone delvis är en del av WinPho8-klubben (som jag hör också är en bra plats för drycker, dans och vietnamesisk mat).

Nedan följer en videodemonstration från en av Microsofts evangelister på telefon 7.8 startskärmen som körs på en Lumia 900. Det ser bra ut som Metro har hela tiden, men det här ögonljuset kommer sannolikt att vara lite mer än kallkomfort för den hårda verkligheten som Windows 8 kommer inte att vara bakåtkompatibel. Tyvärr, coola Phone8-appar kommer sannolikt aldrig att ses på denna Lumia.

">