Så här inaktiverar du skärmlösenordslåset i Ubuntu

Vi har nyligen fått följande e-post från en groovyReader:

Hej groviga killar,

Jag har just installerat Ubuntu på en av mina datorer och jag försöker lära mig hur man använder den. Men varje 5 minuter låses skärmen automatiskt och kräver ett lösenord. Det här är väldigt irriterande, hur fixar du det här?

-Austin J.

Tack för den groovy frågan! På en ny Ubuntu-installation är skärmsläckaren som standard inställd att visas efter 5 minuters inaktivitet. Systemet är också inställt att kräva ett lösenord när skärmsläckaren visas. Klar att ändra det? Det här är ganska rakt framåt, så låt oss hoppa direkt in i den.

Så här tar du bort lösenordskravet från Ubuntu skärmsläckare.

Steg 1

På ditt Ubuntu-skrivbord klickar du på System> Inställningar> Skärmsläckare .

Steg 2

I fönstret Skärmsläckarinställningar, Avmarkera låsskärmen när screesaver är aktiv lådan.

Gjort!

Nu om du är inaktiv på din Ubuntu behöver du inte oroa dig för skärmsläckaren så att en lösenordsprompt visas. Om än, detta kommer att minska din systemsäkerhet om du arbetar runt andra människor.

Alternativt kan du också ställa in timern så att lösenordet visas efter en längre period av inaktivitet.

Men det som gör ett ännu bättre alternativ är att helt och hållet stänga av skärmsläckaren och använd sedan Power Management- inställningen för att berätta att skärmen ska sova efter x antal minuter. Du kan komma till Strömhantering från skärmsläckningsmenyn eller från System> Inställningar> Strömhantering.