Tips för att spara batterisjuice på din iPhone

När iPhone blir tunnare verkar batterilivslängden hos den populära mobila enheten bli kortare. Vi utför idag många aktiviteter på våra smartphones. Jag använder mina för att hålla reda på den senaste informationen om sociala nätverk, e-post förutom att använda den som mobil hotspot. Det är bara toppen av isberget; Andra dagliga aktiviteter inkluderar att lyssna på musik, webbläsning och titta på enstaka dokumentär. Allt detta kan ta en vägtull på batteritiden och för mig är det inte konstigt att ladda enheten ibland 2-3 gånger per dag. Det finns några saker du kan göra för att försöka krama några timmar från din iPhone innan dagen slutar. Låt oss kolla in dem.

Förläng ditt iPhone Batterilivslängd

Aktivera lågt strömläge

Den första platsen jag skulle börja är batterinställningen i iOS. Apple har lagt till förbättringar i den senaste iOS version 9 genom en ny funktion som heter Low Power Mode. När Låg strömläge är aktiverat, är hämtning av posthämtning, Hey Siri, uppdatering av bakgrundsapplikationer, rörelseeffekter och animerade bakgrundsbilder avstängda. Om du laddar iPhone-batteriet till 70 procent, stängs strömmen automatiskt av automatiskt. Om du håller enheten nedåt kommer du inte att få några meddelanden. Vissa av dessa funktioner kan inaktiveras från fall till fall. Om du befinner dig i en situation där du vill maximera batteritiden så mycket som möjligt, vill du aktivera det här först.

Du kommer också att märka att Batteriinställningen ger dig information om vilka appar som har förbrukat batterilivslängden mest under 24 timmar eller 7 dagar. Som du tydligt kan se, toppar Facebook tabellen. Läs vidare för att lära dig vad du kan göra för att minimera effekten.

Sluta stänga dina appar

Många användare inklusive mig själv kände alltid att färre appar som du har kört i bakgrunden, desto bättre betydde batterilivslängden. Förkasta den teorin, för att den inte fungerar. Även Apples chef för IOS engineering, Craig Federighi, Apples senior VP för Software Engineering, bekräftade nyligen att det inte fungerar. Faktum är att det kan göra batterilivan sämre, eftersom ladda upp en app från början kommer att kräva mer resurser. Självklart är det inte en stor sak att stänga en eller två appar manuellt, särskilt om det är en icke-responsiv app, men med avsikt att göra det med en önskan att förlänga batteriets livslängd är ingenting annat än en myt.

Minska bakgrundsapprecension

Om du vill minska effekten av dina öppna appar på batteritiden, försök minska antalet apper som utför bakgrundsuppdatering. Den här funktionen håller dina appar uppdaterade varje gång du växlar mellan dem. Du behöver förmodligen inte göra det för alla appar, men för mindre än kritiska appar som du använder kan inaktivera den på en app från app-basen göra en stor skillnad. Starta inställningar på din iPhone, svep ner till Allmänt> Bakgrundsappsuppdatering. Slå av de appar som du inte behöver uppdatera hela tiden. Jag håller bara för de vanliga som Facebook, Twitter, Slack, Yammer och Instagram.

Sluta använda Facebook och Twitter-appar

Facebook, i synnerhet, jag har lagt märke till är berömd för att sätta på din iPhones batteri. Jag är ständigt i appen, så det är en kompromiss som jag kände att jag var tvungen att använda. Det visar sig att Facebook Mobile webapp, som du kan komma åt via Safari webbläsaren, är mer energieffektiv. Det finns också minimal handel i jämförelse med den dedikerade appen. Jag kan titta på videor inline, dela ett inlägg till grupper och gå igenom mitt nyhetsflöde på samma sätt. Den ultimata fördelen är den förbättrade batterilivslängd jag har upplevt från att använda den. Naturligtvis får du inte meddelanden, men du kan hålla den dedikerade appen öppen just för det. Batteriets livslängd uppstår mest när du använder appen.

Stäng av specifik trådlös teknik när du inte använder dem

Mobildata, Wi-Fi, Bluetooth. Dessa tre kan betydligt påverka batteritiden även när du inte använder dem. Wi-Fi kan i synnerhet vara avlopp på batterilivslängden eftersom det alltid söker efter tillgängliga nätverk för anslutning. Om du vet att du inte befinner dig inom ett avstånd eller behöver inte logga in på ett trådlöst nätverk, använd uppdragen för att stänga av Wi-Fi. Detsamma gäller trådlös trådlös teknik som Bluetooth, som är mer användbar för att dela filer eller ansluta till andra enheter. Bluetooth bör aktiveras vid behov.

Inaktivera platstjänster

Platstjänster som finns under Sekretess använder GPS, Bluetooth och Wi-Fi-hotspot för att bestämma din plats. Att ha det möjligt för varje app minskar batteriets livslängd. Tillåter det bara för de appar som du använder, kan du spara batteriet bättre och även behålla integriteten.

Personlig Hot - Överväg Anslut din enhet via USB

Jag använder den vanliga Hotspot-funktionen på min iPhone för att ansluta och surfa på Internet. Tyvärr kan du använda trådlöst eller Bluetooth, vilket kan orsaka ett betydande avlopp på batteriet. Om du måste använda den, försök använda USB-anslutningen till din dator, självklart används radioen fortfarande, men åtminstone hålls enheten laddad samtidigt.

Hantera skärmens ljusstyrka

Din skärmens ljusstyrka kan påverka batterilivslängden. speciellt för en enhet som iPhone, som levereras med en näthinneskärm. Om du använder enheten i en naturlig miljö kan det hända att ljusstyrkan ökas för att bättre visa information. Inom ett rum där kontrollerad belysning används kan ljusstyrkan inställas ofta utan att påverka innehållets kvalitet. Du kan komma åt den här funktionen från Kontrollcenter genom att svepa upp eller Inställningar> Visa och ljusstyrka.

Sedan vi senast tillhandahöll en guide för hantering av batterilivslängd på iOS har Apple gjort några välkommen förbättringar i den senaste versionen. Låg strömläge tillsammans med de manuella alternativen som finns tillgängliga, ger användarna bättre kontroll och information om vad som använder batterilivslängden. Det finns hårdvarubaserade lösningar som användare kan vända sig till som Apple iPhone Smart Battery Case, vilket inte bara skyddar enheten men kan förlänga batteriets livslängd avsevärt. Även om det är en extra kostnad, om du inte vill ha någon kompromiss är det här alternativ att tänka på. Användare måste komma ihåg; vissa tjänster bör hållas på. Funktionen Sök min iPhone är beroende av GPS och platstjänster om enheten är försvunnen eller stulen. Att tillämpa dessa ändringar, medan det är användbart, måste göras praktiskt.