Apple TV (andra generationen) Ny uppdaterad gränssnitt och funktioner

Förra veckan när iTunes och iOS mottog uppdateringar gjorde Apple TV också. Om du inte har uppgraderat till den nya versionen, här är en titt på vad du kan förvänta dig.

Först, se till att du har uppdaterat din Apple TV till den senaste versionen - 5.0 (4099).

När du har uppdaterat, gå till huvudskärmen och du kommer se de ändringar som ingår. Den mest uppenbara ändringen är layouten för dess appar - inte mer menyraden. Detta gör navigering mycket enklare.

Här är en titt på alla tillgängliga appar att välja mellan. Det ser ut som en iDevice nu. Observera att det finns lite utrymme kvar efter flimmerikonen ... fler appar kommer? Jag är säker.

Välj bara någon av apparna för att starta den. Inte längre går igenom en massa menyer!

Netflix, Vimeo och YouTube har blivit tweaked för att likna Apples Cover Flow som tittar i iTunes.

Om du är en sportfanatiker får du NHL, NBA och MLB - med abonnemang får du live-spel och höjdpunkter. Utan abonnemang kan du fortfarande få tillgång till mycket information, t.ex. betyg, statistik och gratis höjdpunkter med NBA och NHL.

Uppdateringen har också möjlighet att köpa tv-program och filmer direkt från TV: n, nya National Geographic-bilder för skärmsläckaren och mer subtila ändringar.

Det är inte en stor uppdatering, som Apple iOS 5.1, det är en inkrementell uppdatering. Men om du är en ägare av Apple TV (andra generationen) är det värt uppdateringen att njuta av det trevligare gränssnittet under helgen.