Tre sätt att uppgradera till Windows 10 årsjubileumsuppdatering

Uppdateringen av Windows 10 årsjubileum är här, men du måste installera den först för att njuta av alla nya spännande funktioner. Precis som uppdateringen av Windows 10 november distribuerar Microsoft uppgraderingen genom regelbundna kanaler som Windows Update och Media Creation Tool. I den här artikeln tar vi en titt på hur man använder varje metod.

Vad är Windows 10 årsjubileumsuppdateringen?

Windows 10 årsjubileum uppdateringen är den senaste versionen av Microsofts klient operativsystem. Det innehåller många förbättringar som:

 • Förbättrad startmeny för att snabbt hitta och starta dina applikationer.
 • Förbättrad webbläsare med Microsoft Edge med stöd för tillägg.
 • Fler personaliseringsalternativ för att få din dator att passa dig.
 • Bättre nätverksalternativ som mobilt hotspot-stöd för att dela din Internetanslutning.
 • Mättare sätt att installera och hantera Windows-uppdateringar.
 • Förbättrad Inking och Cortana integration.
 • Utökade Windows Inking-verktyg.
 • Utvecklare och IT Professional förbättringar som BASH Shell integration.

Så här installerar du Windows 10-årsjubileumsuppdateringen

Uppdateringen för Windows 10 årsdagen är tillgänglig för PC / enheter som kör Windows 10 Home, Pro och Mobile. Denna uppdatering är inte fri för alla. användare som fortfarande kör Windows 7 eller Windows 8 måste köpa en fullständig Windows 10-licens.

Windows uppdatering

Windows Update är det enklaste sättet att installera uppdateringen av Windows 10-årsdagen. Om du kör Windows 10, 1507 eller 1511 klickar du på Start> Inställningar> Uppdatering och säkerhet> Windows Update och klickar sedan på Sök efter uppdateringar. Vänta medan Windows Update söker efter de senaste uppdateringarna. Windows 10 årsjubileum uppdatering presenterar dig som en tillgänglig uppdatering. Vänta medan nedladdningen är klar.

Windows Update uppmanar dig att starta om datorn för att slutföra installationen. Om du inte är redo kan du omplacera en lämplig tid.

Om du väljer att slutföra installationen startar Windows 10 om datorn och startar sedan i installationsmiljön. Windows 10 Anniversary Update använder en ny subtil uppställningsupplevelse, som mer likt en vanlig Windows Update än en fullständig operativsystemuppgradering. Installationen av Windows 10 startas flera gånger under den här installationsfasen.

När installationen är klar uppmanas du att logga in på ditt konto. Windows 10 kommer att utföra några sista minuten sysslor, till exempel installera Windows Update, uppdateringar i Windows Store och konfigurera operativsystemet.

Det är allt; du har nu installerat Windows 10 Anniversary Update!

Du kan starta Windows Update och leta efter ytterligare uppdateringar.

Uppgradera nu och Media Creation Tool

Microsoft använder ett förskjutet tillvägagångssätt för att leverera Windows 10 Anniversary Update. Programföretaget levererade också Windows 10 November Update på ett liknande sätt. Årsuppdateringen kommer att finnas tillgänglig först för system som optimeras specifikt för Windows 10. Exempel inkluderar enheter med UEFI BIOS, TPM 1.2 och Windows Hello Support. Om du inte ser årsdagen uppdatering, oroa dig inte, det kommer så småningom att visas; fortsätt kontrollera Windows Update regelbundet.

Om du inte kan vänta kan du starta uppgraderingen direkt med hjälp av sidan Få Windows 10. Gå till hämta sidan Get Windows 10, klicka på Uppgradera nu och följ instruktionerna på skärmen.

Klicka på "Kör ändå" om du uppmanas av Smart Screen Filter.

Acceptera slutanvändarlicensavtalet.

Vänta medan uppgraderingsassistenten kontrollerar enhetens kompatibilitet.

Klicka på Nästa för att börja uppgraderingen.

Vänta medan Windows 10 hämtar.

När du är klar klickar du på Starta uppgraderingen nu . Din dator startar om och fortsätter till installationen.

ISO Media

Ett annat alternativ tillgängligt på sidan Get Windows 10 är Media Creation Tool, som är en liten applikation med mer detaljerade alternativ för uppgradering. Förutom att stödja direkta uppgraderingar, om du har flera datorer som kör Windows 10 eller tidigare versioner. Du kan använda den för att skapa anpassade startbara media med en blandning av Home, Pro, 32 och 64-bitars versioner.

Media Creation Tool kan skapa en ISO-fil som innehåller alla utgåvor och arkitekturer av Windows 10 Anniversary Update. En ISO-fil är en digital kopia av en CD eller DVD. ISO-filen stöder också offlineuppgraderingar. Jag rekommenderar denna metod för uppgraderingar. Välj alternativet, Uppgradera den här datorn nu och följ sedan instruktionerna på skärmen. Om du väljer alternativet Skapa installationsmedia för en annan dator blir du uppmanad att välja språk, upplaga och arkitektur.

Media Creation Tool låter dig välja om du vill skapa en startbar USB-minne eller ladda ner en ISO, som du kan använda för att skapa en startbar DVD. Välj ISO-fil och klicka sedan på Nästa, välj var du vill spara ISO-fil.

Vänta på att skapa .ISO-bilden.

Starta uppgraderingen med hjälp av ISO-filen

Om du kör Windows 8.1 eller senare kan du montera ISO-filen genom att dubbelklicka på den och starta installationen manuellt. Användare som kör Windows 7 eller tidigare måste skapa en startbar kopia med hjälp av skivbränningssoftware eller tredjepartsverktyg som Rufus.

Om Setup inte startar automatiskt:

Windows 10 - Klicka på Start> Filutforskare> Den här datorn> dubbelklicka på den enhet som innehåller installationsfilen.

Windows 8.1 - Klicka på File Explorer på aktivitetsfältet eller tryck på Windows-tangenten + E> Den här datorn> dubbelklicka på den enhet som innehåller installationsfilen.

Windows 7 - Klicka på Start> Dator> dubbelklicka på den enhet som innehåller installationsfilen.

Jag rekommenderar att du hämtar och installerar uppdateringar eftersom de kan bidra till att uppgraderingen går smidigt. Om du inte är ansluten till Internet väljer du Inte just nu och klickar sedan på Nästa.

Acceptera slutanvändarlicensavtalet.

Om datorn inte har tillräckligt med utrymme, se instruktionerna i avsnittet Frågor och svar i den här artikeln för vad du kan göra.

Granska sammanfattningen och gör lämpliga ändringar om det behövs.

Om du vill utföra en ren installation klickar du på Välj vad att hålla länken och välj sedan Håll ingenting . När du är klar klickar du på Installera.

Installationen kan ta lite tid, beroende på faktorer som processorhastighet, minne och datasats (dokument, musik, videor, bilder och program.) Datorn startar flera gånger under installationen.

Frågor och svar

Vilka systemkrav gäller för Windows 10 årsjubileumsuppdatering?

Processor: 1 Gigahertz (GHz) eller snabbare processor eller SoC

RAM: 1 gigabyte (GB) för 32-bitars eller 2 GB för 64-bitars

Hårddiskutrymme: 16 GB för 32-bitars OS 20 GB för 64-bitars OS

Grafikkort: DirectX 9 eller senare med WDDM 1.0-drivrutinen

Display: 1024 × 600

Kommer uppdateringen av Windows 10 årsdag att behålla mina personliga filer, program och inställningar?

Ja, uppgradering från Windows 7 Service Pack 1, Windows 8.1 med Update 1, Windows 10 1507 eller 1511 - kommer att bevara alla dina personliga filer. Dessa filer inkluderar dokument, musik, bilder, videor, nedladdningar, favoriter, e-postmeddelanden, kontakter etc. Dessutom är alla program (t.ex. Microsoft Office, Adobe-program etc.), spel och inställningar (dvs. lösenord, anpassad ordbok, applikationsinställningar.)

Är Windows 10 årsdagen uppdatering gratis?

För datorer / enheter som redan kör Windows 10 är Windows 10 årsdagen uppdatering gratis. Datorer som kör tidigare versioner som Windows 7 eller Windows 8 måste köpa en licens.

Jag kör en premium företagsutgåva av Windows som Windows 7 Professional, Ultimate, Windows 8.1 Pro; men jag har inte råd med uppgraderingen till Windows 10 Pro. Kan jag köpa Windows 10 Home och uppgradera istället?

Du kan köpa Windows 10 Home, men du kommer inte att kunna uppgradera och behålla dina program och inställningar, bara personliga filer.

Jag är förbi Windows 10 Free Upgrade-deadline, men min uppgradering är fortfarande på gång.

Se följande: Microsoft-rekommenderade kunder Kontakta support för Windows 10-uppgraderingar Slutfördes inte inom tidsfristen

Jag kör Windows 10 Enterprise eller Windows 10 Education; hur kan jag få årsdaguppdateringsversionen?

Volymlicenskunder kan ladda ner senaste Windows 10 Enterprise Anniversary Update ISO från Volv Licens Service Center och sedan utföra en reparationsuppgradering. Användare som kör Windows 10 Education kan ladda ner Windows 10 Education ISO här.

Hur kan jag veta om jag har installerat Windows 10 årsjubileumsuppdateringen?

Se: Ta reda på vilken version av Windows 10 som kör det enkla sättet

Kan jag rulla om jag inte gillar Windows 10 årsjubileumsuppdateringen?

Jo det kan du. Du har tio dagar att återgå till din tidigare version efter uppgradering. Kolla in vår artikel för instruktioner hur du rullar tillbaka.

Vad kan jag göra för att säkerställa en smidig uppgradering till Windows 10 Anniversary Update?

Se följande: Hur man säkerställer en smidig uppgradering till Windows 10 årsjubileumsuppdatering

Kan jag skapa dual boot-konfiguration istället för att ersätta min nuvarande installation?

Ja, om din dator för närvarande har en digital rättighet kan du skapa en extra partition och installera sedan Windows 10 där. Den aktiveras automatiskt.

Jag får ett fel när jag försöker köra Media Creation Tool eller ISO-fil.

 • Starta om datorn och försök igen.
 • Inaktivera din säkerhetsprogramvara och försök sedan igen.
 • Kolla in följande artikel: Så här fixar du den vanligaste Windows 10-uppgraderingen och installerar fel

Jag får ett fel som säger att jag inte har tillräckligt med utrymme för att installera Windows 10.

Om du har en extern hårddisk eller USB-minne med 32 GB eller mer ledigt utrymme, anslut det och sätt sedan på det. Klicka på alternativet Välj en annan enhet eller bifoga en extern enhet med 10, 0 GB tillgänglig.

Klicka i listrutan och välj sedan enheten med 10 GB eller mer utrymme. Om lagringsenheten inte dyker upp klickar du på Uppdatera och försöker sedan igen. Efter att ha valt, klicka på knappen Tillbaka.

Sedan uppgraderingen till Windows 10 kan jag inte aktivera.

Se följande: Använd en digital licens för att hantera och aktivera uppdatering av Windows 10 årsjubileum

Om du har några fler frågor eller problem med Windows 10 årsdagen uppdatering, lämna en kommentar och gå med i vårt forum för mer information.