Tankar på Microsoft Yanking Windows 10 november uppdatering

Med Microsoft att ta det som verkar vara en "ingen soppa för dig" -metoder för att leverera den första stora uppdateringen för Windows 10 kallades novemberuppdateringen. Användare som inte redan har installerat Windows 10 kommer att vara med för ett oförskämt uppvaknande. Inte bara måste du först försäkra dig om att bygg 10240 är installerad, men du måste gå igenom den arbetskrävande uppgraderingen för att bygga 10586 när Microsoft "beslutar" för att göra det tillgängligt för dig. Detta betyder också att du måste gå tillbaka till de gamla sätten att se till att du har en kvalificerad licensierad version av Windows installerad och aktiverad. För att vara ärlig har det visat sig vara en annan OneDrive-gate om du vill. Tidigare i månaden fattade Microsoft beslutet att begränsa OneDrive-användarens lagerkvot efter en väldigt liten mängd användare sträckte tjänsten till sina gränser.

Förra veckan rapporterade vi om att Microsoft skulle hämta novemberuppdateringen från MCT: s webbplats. Officiella uttalanden från Microsoft bekräftade företagets beslut att dra Windows 10 bygg 10586 ISO från Media Creation Tool (MCT) webbplats.

November-uppdateringen var ursprungligen tillgänglig via MCT (Media Creation Tool), men företaget bestämde att framtida installationer ska vara via Windows Update. Människor kan fortfarande ladda ner Windows 10 [Build 10240] med hjälp av MCT-verktyget om de vill. November-uppdateringen kommer att levereras via Windows Update. Microsoft har inte dragit Windows 10 november 10 uppdateringen. Företaget rullar ut novemberuppdateringen över tiden - om du inte ser den i Windows Update så kommer du snart se den.

Människor på Microsoft Community-forum började omedelbart rapportera förra veckan att de inte kunde hämta den senaste byggnaden från MCT-webbplatsen. Microsoft MVP och Microsoft Support-personal som svarar på frågor om Microsoft Community-forum har börjat instruera användare som upplevde problem med att uppdatera via Windows Update för att ladda ner ISO och utföra en reparationsuppgradering över byggnad 10240 eller utföra en inbyggd uppgradering från stödda versioner av Windows.

Inte bara har Microsoft dragit Version 1511 från MCT, men även Tech Bench Website och Windows Update (för tillfället) som många antagit skulle vara den primära leveransmekanismen för novemberuppdateringen. Det är, men bara när Microsoft bestämmer.

Om det har varit mindre än 31 dagar sedan du uppgraderade till Windows 10 kommer du inte att få novemberuppdateringen direkt. Det här låter dig gå tillbaka till din tidigare version av Windows om du väljer. När de 31 dagarna har löpt kommer din dator automatiskt att ladda ner novemberuppdateringen. källa

Vilka är dina alternativ om du vill få Windows 10 bygg 10586 direkt?

  1. Du kan ladda ner bygg 10586 just nu med följande officiella länk på Microsofts webbplats här. Observera att den länken kan vara död när du läser detta, så bli inte förvånad om den inte längre fungerar.
  2. Om du känner någon som redan har laddat ner bygga 10586 som en ISO-fil, kan du göra en kopia och uppgradera.

Har du uppdaterat ditt Windows 10-system än? Lämna en kommentar nedan och meddela oss. Eller om du har specifika problem, gå vidare till våra Windows 10-forum för vidare diskussion.