Windows Phone 8: Överför foton och videoklipp till SkyDrive

Microsoft begav nyligen Windows Phone 8-användare 20 GB SkyDrive-utrymme gratis i ett år. Det här är en bra present till alla Windows Phone-användare, oavsett om du har ingångsnivån Lumia 520 eller Nokias Lumia 1520. Nu har du extra utrymme för att lagra foton, videoklipp, viktiga dokument och mycket mer. Dessutom kan du dela och komma åt dem från vilken enhet som helst med internetanslutning.

Så hur ser du till att dina foton och videoklipp automatiskt laddas upp till SkyDrive med allt det extra utrymme? Med Windows Phone 8 kan du automatiskt skicka dem till SkyDrive efter att du har tagit dem, eller du kan göra det manuellt.

Gör bilder och videor automatiskt spara till SkyDrive

Först, här är en titt på det lätta "sätt det och glöm det närma sig". En gångsinställningar, och dina foton och videoklipp kommer automatiskt att laddas upp till SkyDrive.

Starta appen Foton och tryck på ikonen Mer "..." och välj Inställningar. Här kan du också ställa in andra bild- och videofiler till automatisk uppladdning genom att klicka på Apps

Välj sedan SkyDrive under Auto Upload. Välj sedan vilken typ av kvalitet du vill ladda upp under Foton eller Videor. Det finns några saker att påpeka om du väljer video / fotokvalitet:

  • Bästa kvalitet kommer att ladda upp bilder som är 10 megapixlar eller mindre och fungerar bara när du är ansluten till WiFi. Om du vill få större bilder från din telefon måste du ansluta den till din dator och använda File Explorer eller Windows Phone App på OS X.
  • Bra kvalitet kommer att ladda upp foton och videoklipp till SkyDrive med din mobila dataplan eller WiFi (förutsatt att du är ansluten till en hotspot) men kom ihåg - om du har en datakåpa - laddas innehållet upp mot din bandbreddsanvändning.

Ladda upp bilder och video manuellt till SkyDrive

Nu vill vi inte alla av oss varje sak ta en ögonblicksbild av att gå upp till vårt SkyDrive-konto. Om så är fallet, välj "Ladda upp inte" för både video och foton i avsnittet Foton + Videos i SkyDrive-inställningarna.

För att manuellt ladda upp ett foto eller en video, öppna Photos hub och tryck sedan på Camera Roll. Tryck på objektet du vill ladda upp till SkyDrive.

Bilden du valt kommer att visas, tryck på knappen Mer och knacka på Spara till SkyDrive. Då får du möjlighet att skriva en bildtext och märka en person om du vill ha det i fotot.

Du kan också ladda upp flera bilder samtidigt från din Windows Phone. Medan du ser miniatyrbilden i din kamerarulle trycker du på knappen Välj längst ned på skärmen. Det kommer att markera alla miniatyrer. Tryck bara på de du vill lägga på SkyDrive ... ett litet kolumn kommer att visas på de bilder du väljer. Tydligen kan du bara välja en video i taget. Du kan skicka dem till SkyDrive som ett enskilt foto. Du har möjlighet att skriva en bildtext för videor också.