Veckans Gaming Roundup

Thanksgiving-helgdagarna innebar en långsam vecka för spelnyheter. Den första vågen av kalkon och fyllning är borta, och det är dags att njuta av rester eller handla på erbjudanden på den livligaste shoppingdagen på året Black Friday.

Wii U kommer med problem ut ur lådan

Den största nyheten i veckan är förstås lanseringen av Nintendos nyaste konsol, Wii U. Det är efterträdaren till deras populära Wii. Det verkar inte bli så mycket buzz som Wii gjorde, men det har sålt ut. Det finns dock några rapporter om att folk lägger konsoler på eBay för 3000 dollar.

Nintendo har en ganska cool konsol, men de gjorde en ganska irriterande skruv med den. I det ögonblick det är ur lådan och anslutet måste du installera en massiv firmwareuppdatering. En rapport föreslår att det kan vara upp till 5 GB. Vad jag vet, första hand, är att det tar ungefär en timme att ladda ner, då som den här rapporten säger är det cirka 30 minuter att installera den nya firmware. Mest irriterande är kanske att Wii U inte har mycket lagringskapacitet. Även Deluxe-versionen, med 32 GB, är ganska liten jämfört med andra konsoler. Denna uppdatering äter upp massor av ledigt utrymme. Det, i kombination med det faktum att de flesta av oss bara vill spela saken när vi först får det gör det ganska irriterande för den genomsnittliga gameren och kommer säkert att irritera barn som får det under trädet i år. Självklart, nu när du vet vad vi inte visste vid lanseringen kan du spela dina spel och sedan ladda ner uppdateringen medan du gör något annat i några timmar.

Ditt Nintendo Network-konto är kopplat till din Wii U

Det här är inte bra. Vanligtvis har du ett konto, som du skulle med Xbox Live eller PlayStation Network. Du loggar in på konsolen, och det är det. Om du får en ny Xbox 360 eller PlayStation 3 loggar du helt enkelt in på den nya maskinen med dina uppgifter. Detta låter dig överföra allt du behövde den nya maskinen och behåll ditt ID. Nintendo goofed här, tyvärr. Ditt Nintendo ID är kopplat till konsolen. Det betyder att om det bryter ner och du måste köpa en ny Wii U, eller om du bestämmer dig för att du vill ha en ny (om Nintendo skulle hända att släppa en uppdaterad Wii U, som konsolmakare ofta gör) kan du inte, som av just nu överför data. Oavsett om det är något som kan patchas eller fixas i framtiden, är det dock oklart.

Nintendo of America president hoppas Grand Theft Auto V kommer till Wii U

Reggie Fils-Aime, Nintendo USAs president, förblir hoppfull att nästa Grand Theft Auto-spel kommer att komma till Wii U. Men han säger att det i slutändan är upp till Nintendo att se till att de har en stor installerad bas. Dan Houser, Rockstars vice president, sa att de inte skulle utesluta det, men ingenting är fast.

Sony Vita Update: Du behöver inte sluta spel för att använda webbläsaren

Det här är lite mer användbart än det som ursprungligen låter. Det är trevligt att kunna bläddra snabbt när du behöver leta upp lite information. Om du till exempel fastnar i ett spelområde är det värt Googling att hitta en lösning eller tips som hjälper dig att komma igenom. Ganska coolt, faktiskt.

Uncharted: Fight for Fortune

Det nyaste Uncharted-spelet kommer till PlayStation Vita. Verkar att vissa fans är besvikna redan. Varför? Eftersom det inte är ett traditionellt Uncharted-spel. Det är ett kortspel. Personer som ville ha en tredjepersons plattform, klättring, skytte äventyr kommer inte att få sin dos av åtgärder denna gång.

">

Ryktet: Xbox 720 kommer i två smaker

Detta är fortfarande bara en ryktet, men enligt vissa kommer Microsofts nästa konsol, som nu kallas Xbox 720 för referens, att komma i två modeller. En kommer att utformas för den mer avslappnade spelaren, medan den andra är inriktade mot kärnan. Det låter konstigt, men enligt rapporten kommer man att bli billigare och använda Windows 8 som grund för operativsystemet. Det kommer att känna sig mer som en set-top box. Kärnmaskinen kommer dock att känna sig mer som en traditionell konsol genom att den spelar heta, AAA-spel och gör Xbox Live.

Det är ett intressant sätt att ta itu med. Den mindre kraftfulla maskinen kallas Xbox TV från Verge. Deras källor har varit korrekta tidigare.

Det handlar om det, folk. Ser ut som en stor vecka för Nintendo. Wii U dominerade nyheterna. Låt oss nu se om Nintendo kan hålla det under semesterperioden.