Stoppa Android Apps från att lägga till startskärmsikoner

Om det finns en sak som jag alltid ogillar om att installera appar från Google Play Butik på min Android-enhet, är det de pesky genvägar som jag får som standard på min enhets skärm.

Jag har absolut ingen aning om att inställningen är aktiverad som standard, men jag tycker att det är en hemsk idé, eftersom det brukar rota dina hemskärmar med genvägar som du förmodligen inte kommer att använda. Jag menar, det finns massor av appar du installerar utan att vilja använda dem dagligen. Så varför skulle de vara rätt framför dig hela tiden? Även om du behöver ta bort genväg direkt efter installationen varje gång du får en ny app är det lika irriterande.

Anledningarna till att inaktivera inställningen är oändliga, så vi får inte fortsätta arbeta och göra det utan vidare.

Sluta lägga till ikoner på startskärmen i Android

Börja med att öppna appen Google Play Butik på din Android-enhet.

Skjut fingret åt vänster till höger för att komma till menyn och tryck på Inställningar.

Nu under Allmänt ser du ett alternativ som heter Lägg till ikon till startskärmen. Se till att du avmarkerar rutan bredvid den.

Det är allt! Inga fler irriterande ikoner varje gång en app är installerad! Det finns inget komplicerat att konfigurera dessa inställningar, men om du är irriterad av ikonerna som visas på din startsida, är det enkelt att inaktivera beteendet.

Vad tar du med? Är du ett fan av nedladdade appar som visar ikonerna på din startsida eller inte? Lämna en kommentar nedan och låt oss veta dina tankar.