SkyDrive Desktop Update: Selective Sync, Dropbox-Like Sharing

Microsoft tillkännagav en stor uppdatering för sin SkyDrive stationära applikation för Windows 8 och Windows 7 igår. Två efterlängtade funktioner har lagts till: Selektiv synkronisering och enklare delning av filer och mappar från Explorer. Mobilapparna för Android och Windows Phone 8 uppdaterades också.

Om du redan har SkyDrive för skrivbord installerat på ditt system, uppdateras den automatiskt inom 48 timmar enligt Inside SkyDrive blogginlägg. Om du inte kan vänta med att få de nya funktionerna, är den tillgänglig för nedladdning nu.

SkyDrive Desktop Update

Logga in på din SkyDrive på webben och klicka på Få SkyDrive Apps i nedre vänstra hörnet på skärmen.

Eller du kan ladda ner den direkt från SkyDrive Apps-webbplatsen.

SkyDrive Selective Sync och Easy Folder Sharing

Selektiv synkronisering: Tidigare var synkronisering av ditt SkyDrive-innehåll på din dator en helt eller ingenting. Du måste synkronisera allt i din SkyDrive med din dator. Så om du var grandfathered med den ursprungliga 25 GB lagringsutrymme eller betalat för mer utrymme, var det en smärta om du ville synkronisera data på ett system med begränsad hårddiskutrymme.

Nu kan du gå in och välja vilka mappar du vill synkronisera till varje dator du har ställt in med SkyDrive. Detta är en stor förbättring för tjänsten.

Enklare delning: Nu fungerar SkyDrive-delning som Dropbox - med möjlighet att dela filer och mappar från Explorer med ett enkelt högerklick.

Med SkyDrive-appen för Android-uppdatering kan du ladda upp alla filtyper från SD-kortet, byta namn på filer och mappar och anpassade sorteringsvisningar.

Windows Phone 8-appen ger bättre prestanda, sök- och fotoöverföringsförmåga. Men inget ord ännu på en uppdatering till SkyDrive för iOS eller Mac-version än.

Kom ihåg att den här uppdateringen är för SkyDrive-skrivbordsprogrammet och inte Windows UI-versionen av tunnelbanestil. Dessa nya funktioner har väntats under ganska lång tid och gör användningen mycket enklare. Detta är en stor och underrapporterad uppdatering - detaljerad hur artiklar kommer snart.

">