AT & T förvärvar T-Mobile USA - Vi har kommit i full cirkel!

39 miljarder dollar, det är det pris som AT & T har kommit överens om att betala till Deutsche Telekom för T-Mobile. Köpet kommer inte att hända omedelbart eftersom tillsynsmyndigheterna kommer att behöva godkänna det, men vi kan förvänta oss att saker stängs om 12 månader. Enligt AT & T: s planer kommer denna sammanslagning att resultera i 95% täckning av USA med 4G LTE-service ( nämnde jag att jag har spelat med Verizon's 4G LTE dongle ... heliga c *** batman! ).

Ärligt talat tar detta förvärv oss verkligen hela cirkeln strax tillbaka till 1983. Huh? Låt oss ta en titt.

Antitrust & förvärv

1983 var den ursprungliga AT & T uppdelad i 7 operatörer av regionala klockor som ett resultat av ett antitrustfall. I grund och botten hade AT & T ett komplett monopol på både Long Distance och Local Dial-tone och USA: s regering sa inga tärningar och bröt upp AT & T i en massa lokala ringtelefonbärare (RBOC). AT & T förlorade det mesta av sin glans på den tiden och fick bara sälja långdistans, konkurrera med företag som MCI och Sprint.

Under åren gick många av de mindre regionala RBOC: s eller "Baby Bells" genom en serie sammanslagningar, med undantag för att USWest köptes av QWEST, men SBC slutade i slutändan upp lionaktien och omnämnde sig, SBC Communications .

Sedan kom trådlöst. McCaw Cellular slog scenen på 80-talet och överträffade snabbt de flesta av de äldre RBOC: erna. De köpte MCIs trådlösa innehav 1986 och LIN Broadcasting 1989, vilket gav dem full täckning över hela USA. Sedan lanserade de Cellular One 1990 och några år senare 1992 förvärvade AT & T en 33% andel i företaget och avslutade sedan fusionen år 1994 för att bli USA: s största mobilföretag i USA. AT & T Spun av den trådlösa verksamheten och namngav den AT & T Wireless Services .

För att inte vara kvar i kylan, SBC Communications (kommer ihåg dem ) och BellSouth byggde Cingular Wireless i Joint Venture och förvärvade AT & T Wireless 2004 för att återigen bilda den största trådlösa bäraren i USA ( igen ... ) under Cingular Wireless Brand. Sedan 2005 förvärvade SBC den ursprungliga AT & T Corporation och bytte namn till AT & T Inc eller den nya AT & T. Nej ... jag är inte klar än SBC eller ... den nya AT & T avslutade det hela ett år senare 2006 genom att förvärva BellSouth för 86 miljarder dollar och därigenom föra familjen tillbaka tillsammans genom att konsolidera ägandet av Cingular Wireless ( som var joint venture av SBC och BellSouth ). Med alla förvärv som slutfördes var allt märkt till AT & T som en lycklig familj.

Så, om du inte behöll:

  1. AT & T bryts upp, bildar SBC och BellSouth och 22 andra "Baby Bells" runt om i USA
  2. AT & T förvärvar McCaw Cellular / Cellular One
  3. AT & T Spins Off Wireless Division och bildar AT & T Wireless Services
  4. SBC och BellSouth bildar Cingular Wireless i Joint Venture
  5. Cellular Wireless förvärvar AT & T Wireless och viks den till Cingular Wireless
  6. SBC förvärvar original AT & T och byter namn på SBC till AT & T
  7. AT & T ( tidigare SBC ) förvärvar BellSouth som konsoliderar ägandet av Cingular Wireless
  8. Allt åter märktes tillbaka till AT & T.

Wow ... Det är en munnen.

Varför köpa T-Mobile? Det fjärde största trådlösa telefonbolaget i USA?

Vad AT & T är efter i detta förvärv är två viktiga saker, spektrum, torn, intäkter och kunder (150 miljoner av dem). Öppna spektrumfrekvenser är i hög efterfrågan och låg utbud. Så mycket så att AT & T betalade 1, 925 miljarder dollar för Qualcomms 55- och 56-spektrumlicenser i USA. När de levereras kommer T-Mobiles spektrum att öppna mer bredband för AT & T snabbare än de kunde få på något annat sätt. Tornen är ett problem på grund av den tid det tar för att få byggnadsgodkännande och ett torn kompletterar inte exakt till de flesta grannskap. AT & T har inte tillräckligt med torn, men när de kombineras med T-Mobile kommer de att räcka för att täcka 95% av hela nationen.

Och låt oss inte glömma, trots sina 14 miljarder dollar i årliga intäkter, har T-Mobile varit på marknaden i några månader nu. Rene Obermann, VD för moderbolaget Destsche Telekom, uppgav att " vi har alltid sagt att vi under de senaste månaderna är öppna för partnerskap ". Sprint ursprungligen föreslog en sammanslagning i början av mars, men uppenbarligen föll dessa planer igenom. Vad det gällde var pengar, och AT & T kunde erbjuda mer av det. Med den här affären skärper AT & T sin enda GSM-tävling i USA och uppnår samtidigt 46% av den amerikanska mobilmarknaden. De kommer att uppnå ett GSM-monopol i Förenta staterna för att inte tala om alla de redan nämnda sidoförmånerna.

En annan sak att tänka på är iPhone. Hur många av de 150 miljoner T-Mobile-abonnenterna vill ha en iPhone? Kan vara stora nyheter för både AT & T och Apple ... Jag säger bara ... :)

Vad betyder detta för konsumenterna?

I den närmaste framtiden, inte mycket. Affären kommer sannolikt att ta minst 12 månader att gå igenom på grund av lagstiftningsprocessen. Därefter är det någons gissning om hur marknaden ska reagera. AT & T-nätverksprestandan kommer sannolikt att förbättras, och de kommer att kunna rulla ut 4G snabbare samtidigt som de använder T-Mobiles-infrastruktur. Med tanke på deras historia med fusioner, förväntar vi oss att T-Mobile USA kommer att fullständigt skruvas och rebranded under AT & T. Och för att det kommer att bli mindre konkurrens - förvänta inte AT & T-priserna att bli bättre under det närmaste året.

Om du är en T-Mobile-abonnent och du har väntat på iPhone, är det förmodligen bra nyheter för dig, AT & T och APPLE. :)

Du kan kolla in alla detaljer på AT & T: s webbplats för förvärv av nyheter: http://www.mobilizeeverything.com/.