Så här får du Gmail att se ut och känna som det brukar användas

Gmail-gränssnittet har ändrats ganska lite under det gångna året. Med alla flikar som delar upp meddelanden i din inkorg och det nya kompositionsfönstret kan det hända att vissa människor blir förvirrade och vill ha några av de gamla Gmail-backarna. Här är en titt på några små men effektiva tweaks för att få tillbaka den bekanta känslan.

Bli av med Gmail-flikar

Först och främst, om du tror att de nya Gmail-flikarna, som kan användas för att dela in din inkorg till Primär, Social, Kampanjer, Uppdateringar och Forums, inte medföra något användbart för ditt Gmail-konto - bli av med dem. Medan de vanligtvis är lätta att hantera, fliken Problemlösande Kampanjer. För att få den gamla känslan tillbaka, bara nix dem alla.

Kolla in Brian's artikel om hur du kan lösa fliken irritation. Kolla in det här.

Gör kompositionsfönstret stort igen

Google omdefinierade kompositionsfönstret helt om den här tiden förra året - wow, tiden flyger !. Hur som helst, den nya versionen har blivit standard för alla Gmail-användare, vilket betyder att det inte går att flytta det.

Även om du inte kan bli av med den nya Compose-rutan kan du åtminstone få det att fungera i helskärmsläge. På så sätt är det närmare vad det brukade vara.

Börja komponera ett meddelande, klicka sedan på alternativen Fler alternativ längst ner till höger och välj Standard till helskärm.

Från och med då, när du klickar på Komponera ett meddelande, sträcker fönstret över en stor del av skärmen - det kanske inte är den gamla, men det är fortfarande bekvämare.

Mer kompakta, gamla färger

Missa det snäva utseendet som Gmail brukade ha i gamla dagar? Det är fortfarande där, du måste bara aktivera det. Klicka på Alternativ (kugghjulsikonen) längst upp till höger om Gmail-inkorgen och välj Kompakt.

Nu visas dina meddelanden närmare varandra och närmare det gamla utseendet. Och om det gamla utseendet, om du går till Teman i samma meny och väljer High Contrast, är jag ganska säker på att sakerna börjar bli mer bekanta.

När du har gjort alla dessa saker borde du ha en Gmail-inkorg som ser något ut så här:

Gå helt tillbaka i tiden

Om du vill ha något som ser nästan ut som det gamla gränssnittet, utan alla klockor och visselpipor som Gmail har lagt till senare år finns det en lösning. Tänk på det, det gör saker enklare från alla synvinklar, men du kan alltid återgå till "nutid Gmail" om du känner att något saknas.

Gmails HTML-version, som är utformad för när Gmail laddas genom en långsam uppringd anslutning. Det har en slående likhet med vad Gmail brukade vara tillbaka på dagen. Om det är vad du vill, bokmärke denna adress: https://mail.google.com/mail/?ui=html

Vad är din åsikt om de ändringar som Gmail kontinuerligt gör i din inkorg och inte tillåter dig att välja att välja? Gillar du Gmail som det brukade vara eller hittar du de nya funktionerna till hjälp?