Apple Store har nu den nya iPad-luften tillgänglig

Apple Store på nätet var nere i ett par timmar igår före iPad Air som gick till försäljning på sin webbplats klockan 12 på PT. Om du vill få din order in måste du vara sent på kvällen eller vänta tills 8:00 när butikerna öppnas. Det garanterar inte att du får den nya Apple-tabellen, om lagret är lågt i butikerna eller de säljer snabbt online.

Igår kväll om du försökte gå till webbutiken ser du följande bekanta meddelande: "Vi är upptagna med att uppdatera Apple Store för dig och kommer snart tillbaka."

Apple tillkännagav den nya iPad Air under dess huvudnyckel förra veckan. Den är mycket tunnare och lättare än den tidigare generationen på endast 7, 5 mm tjock och väger 1 pund. Förbättringarna stannar inte heller vid den nya formfaktorn. Under huven sportar Apples nya A7-chip med 64-bitars arkitektur och en ny M7-rörelse coprocessor för förbättrad grafikprestanda. En annan förbättring är en 9, 7-tums Retina multi-touch display med upplösning som kommer in vid 2048 × 1536 och 264 pixlar per tum.

iPad Air nu tillgänglig

Butiken gick live i morse och det mesta av vad som meddelades på keynoten är tillgängligt för att köpa sans iPad Mini med Retina Display. För det måste du vänta till november. Om du vill få den vilda ser nya Mac Pro, kommer den i december.

För mer om de andra Apple-glänsande nya sakerna som annonseras under Apple Keynote i månaden, kolla in vår artikel: The New iPad Air and Other Gadgets från Apples Keynote.

Vad tycker du om den nya iPad, OS X Mavericks, eller till och med den galna nya cylindriska Mac Pro-skrivbordet? Ska du fräscha uppfriskande din webbläsarsida eller stå i linje idag? Lämna en kommentar nedan och gå med i diskussionen.