Så här hanterar du program i uppdateringen av Windows 10 Creators

Microsoft reviderar kategorier i sina moderna inställningar och konfigurationsverktyg i Windows 10 Creators Update. Apps får äntligen sin egen kategori; Tidigare hanterades dina appar under Inställningar> System> Appar och funktioner. Låt oss kolla vad som är nytt och förbättrat och var du nu kan hitta Apps nu!

Ny appskategori i Windows 10-inställningar

Inte mycket har förändrats utseende klokt i den nya Apps-kategorin. flera flikar har flyttats där, som inkluderar:

  • Standardapplikationer
  • Offline kartor
  • Apps för webbplatser.

Filter och sorteringsverktyg är mer raffinerade med en kolumnvy. vilket gör det lättare att hitta och bestämma information som appstorlek.

Windows 10 kommer snart bara att köra Universal Apps exklusivt ...

En ny listruta låter dig blockera appar från utsidan av Windows Store. Det här liknar Gatekeeper-funktionen i macOS, vilket blockerar vissa appar som inte hämtats från App Store. Microsoft nuddar försiktigt användarna för att börja omfamna universella appar på grund av flera fördelar som säkerhet, konsistens över olika enheter, enkel implementering och hantering. Nyligen läckage av en kommande Windows 10-upplaga som heter Cloud, kommer uteslutande att köra universella appar. Ett tidigt tecken på riktningen Microsoft tar Windows 10 i framtiden; Användarna bör förbereda sig för att säga adjö till Win32.

Apps och funktioner är nu standardgränssnittet för hantering av dina appar i Windows 10. Tidigare versioner av Windows gav lättare åtkomst till det äldre kontrollpanelobjektet för program och funktioner. Power-menyn är nu standard för Apps och funktioner. Användare kan fortfarande komma till det gamla gränssnittet för nu genom att öppna kommandot Kör (Windows-tangent + R), skriv: appwiz.cpl och tryck sedan på Enter .

Igen, inga överraskningar, men mer bekvämlighet. Microsoft sa att de har förbättrat appens standardbeteenden, så du borde se mindre standardåterställningar när du utför uppdateringar. Jag skulle inte satsa på det.

Berätta vad du tycker.