Streaming Music Service Rdio Stänger I morgon

Nyligen Pandora tillkännagav köp av tidigare rival Rdio; båda tävlade i ett stort spelfält av streamingtjänster. Rdio meddelade att det kommer att stänga av tjänsten som ger användarna information om hur de kan hämta sina musiksamlingar och migrera till andra tjänster.

Rdio förvärvas och tjänsten stängs av över hela världen den 22 december. Vi är glada att få fram bra musikupplevelser till ännu fler lyssnare i framtiden som en del av Pandora-laget.

Rdio låter användarna logga in och ladda ner deras musik och spellista med möjlighet att flytta till en annan strömmande tjänst efter eget val. Jag är säker på att Pandora hoppas att det blir det nästa alternativet. Intressant riktar Rdio användare till två mindre kända tjänster Soundiiz och Stamp som alternativ. Som en avskedsgåva har tjänsten skapat en tidslinje för att användarna ska kunna se deras mest spelade spår och spellista. Rdio avskedssidan listar några intressanta fakta om tjänsten sedan starten. Det första spåret som spelades var Katy Perrys California Girls, det mest spelade albumet Inget var detsamma av Drake, och den mest spelade låten var när jag var din man av Bruno Mars .

Tjänsten som lanserades i augusti 2010 var tillgänglig på Windows, iOS, Android och som webbtjänst. Med strömmande musikktjänster som Microsofts Groove Music, Google Play Music och det populäraste varumärket för streaming strömmar Spotify, som för närvarande kämpar för överlägsenhet, att konsolidering var oundviklig.

Pandora tillkännagav i mitten av november sin plan att köpa Rdios viktigaste tillgångar för $ 75 miljoner. Affären uppnåddes baserat på teknik och immateriella rättigheter. Företaget strävar efter att påskynda utvecklingen av nya möjligheter och vidareutveckla sin tillväxt. Pandora har för närvarande 80 miljoner abonnenter.