O ', Kopiera alla Ye Trogen

Många av de personer som använder P2P-tjänster för att ladda ner musik, filmer och programvara har länge proselytiserat att det är deras gudgivna rätt. Kopimikyrkan - inte ett skämt - har faktiskt predikat att fildelningen är mer än en religiös rättighet; Det är en religiös plikt.

Nu överensstämmer den svenska regeringen med kyrkan. Eller, mer exakt, har regeringen sagt att Kopimi har rätt till den tron ​​och har erkänt kyrkan som en officiell religion. Erkännande som en religion ger inte automatiskt P2P-utövare skydd mot åtal, men det kan vara början på ett rättsfall.

"Att erkännas av Sveriges stat är ett stort steg för hela Kopimi", säger Isak Gerson, kyrkans grundare. "Förhoppningsvis är detta ett steg mot den dag då vi kan leva vår tro utan rädsla för förföljelse."

Den 19-årige Gerson predikar att informationen är helig och kopierar ett sakrament. Tangentbordsgenvägarna för kopiering och klistra-Ctrl + C och Ctrl + V-är religiösa symboler, säger han.

Det tog Gerson tre ansökningar innan regeringen gav officiellt erkännande på kyrkan. Antingen är Gerson uppriktig i sin tro, eller han vet ett bra skämt när han berättar en.

Musikanalytiker Mark Mulligan, som verkar sakna skämtet, säger att kyrkan är "skild från verkligheten" och jämfört den med Jedi-religionen, som är officiellt erkänd i vissa länder.

Personligen är det här bra med mig så länge som Kopimi inte börjar knacka på min dörr eller placera mig på flygplatser så att de kan lämna ut broschyrer. Vad tror du? Släpp oss en kommentar på .