Färg är ett beroendeframkallande spel för Photoshop och Design Geeks

Är du en Photoshop eller designhobbyist som letar efter ett sätt att finjustera dina färgkunskaper? Färg är ett spel som syftar till att förbättra hur du känner igen och väljer olika färger och pallar. Spelet är utformat som en gratis webbapp genom Action of Action, ett designföretag baserat på Playa del Carmen, Mexiko och fokuserar på peer-to-peer-utbildning.

Om du vill prova det, besök bara http://color.method.ac/ i din favorit webbläsare. Spelet startar när du klickar på färghjulet.

Varje nivå av färgspelet behandlar en annan aspekt av färgdesign. Från färgton till mättnad och mer finns det mycket att lära sig när det gäller att matcha och plocka färger.

Varje runda ger dig 15 sekunder för att matcha rätt färg. Om du gör det tillräckligt bra kan du få en "perfekt" poäng. Om du inte matchar, eller inte ens är nära, får du en "dålig" poäng. Det finns också en "bra" och "utmärkt" poäng för när du är nära men färgmatchningen är inte perfekt.

När du går framåt blir varje utmaning något svårare, eftersom du måste matcha fler färger än den tidigare utmaningen.

När du har slutfört alla utmaningar får du poäng baserat på hur bra du gjorde. Det finns också en länk till Handlingsmetodens huvudplats där de är värd för ett antal intressanta projekt.

Jag hittade Färg att vara både beroendeframkallande och pedagogisk. Har du hittat några liknande gratis webbspel värda en titt? Skicka mig ett mail eller släpp en kommentar nedan!