Ånga till snart erbjuda mer än bara spel

Valves populära videospeldistributionsplattform, Steam, ser snart ut till att sälja ytterligare programvara. Enligt Valves Mark Richardson: "De 40 miljoner spelarna som besöker Steam är intresserade av mer än att spela spel." De har sagt att de skulle vilja ha mer av sin programvara på Steam, så den här expansionen är som svar på kundernas önskemål. "

Den här nyheterna kommer inte som en överraskning, trots allt verkar det som att alla hoppar in och följer Apples App Store exempel. Även Microsoft har ett Windows App Store integrerat med Windows 8. Mer konkurrens innebär bättre prissättning för konsumenter och ökad innovation, men det betyder dåliga nyheter för tävlingen. Valve har en frodig och lojal fanbase, och med tanke på att köpa via Steam är det osannolikt att de använder någon annan källa.

Leta efter ny programvara som kommer till Steam den 5 september. Först kommer det bara att inkludera kreativitet och produktivitetsapplikationer, men jag tror att det är säkert att anta att ännu mer kommer att komma till Steam med ett bra marknadssvar. Skulle någon vilja se en Steam Android App Store?