Windows 8 Metro Apps Feature: Nyheter

Windows 8 Release Preview är tillgänglig för allmänheten för nedladdning. En av de viktigaste fördelarna är att du får prova mer polerade Metro-appar. En av dem är appen Nyheter. Här är en titt på att använda den och vad du kan förvänta dig.

Från startskärmen på Metro klickar du på eller knackar på nyhetsplattan.

Den öppnar sig för Bing Newss historia om dagen.

Bläddra eller dra åt höger för att se andra kategorier av nya berättelser med Reuters.

Klicka på en av kategorierna för att se fler historier om ämnet.

Klicka på någon av nyhetsrubrikerna för att läsa historien. Texten är snygg och ser bra ut på skrivbordet eller på surfplattan.

Högerklicka i nyhetsprogrammet för att få fram en meny högst upp. Här kan du välja My News, Trending stories och news Källor.

I Mina nyheter, välj Lägg till ett avsnitt för att lägga till ämnen som intresserar dig och skapa ett anpassat nyhetsflöde ... liknande Flipboard eller Zite.

Du kan också kolla olika källor till dina nyheter för olika ämnen.

Den nya appen ingår som standard i Windows 8 och är ett bra sätt att visa och organisera dina nyheter. Jag sprang det här på en Dell Duo PC - som konverterar mellan en bärbar dator och en surfplatta. Det var en jämn och flytande upplevelse som gjorde att det var lätt att läsa nyheter på både skrivbordet och bordet. Efter att ha ställt upp mina kategorier, påminde den mig om nyhetsmagasinet apps som Flipboard ... mycket groovy.