Problem med Windows Live Mail 2012 på Windows 10

Personer som kör Windows Essentials 2012 på Windows 10 fick ett mail från Outlook-teamet igår och informerade dem om en uppdatering för den medföljande Windows Live Mail 2012-applikationen som krävs för att fortsätta att skicka och ta emot e-postmeddelanden på Windows 10. Dock uppdaterades uppdateringen Mail 2012 för många människor.

Här är en titt på vad som hände, och varför kan du bara vara bättre att gå vidare till moderna och stödda appar om du använder Windows 10.

Windows Live Mail 2012 behöver uppdateras för Windows 10

Enligt e-postmeddelandet Microsoft skickade Live Mail-användare sa Outlook-teamet följande:

Kära användare,

Om några veckor kommer vi att göra några ändringar i våra e-posttjänster som kan påverka ditt @outlook.com, @hotmail, @live eller @msn e-postkonto. Dessa ändringar hindrar ditt e-postmeddelande från att levereras till Windows Live Mail 2012-programmet som du använder.

För att kunna fortsätta använda Windows Live Mail 2012 för att skicka och ta emot e-post för ditt konto måste du installera den senaste uppdateringen som publiceras här.

Om du använder Windows Live Mail 2012 på Windows 8, Windows 8.1 eller Windows 10 rekommenderar vi att du byter till den inbyggda Mail-appen i Windows för att hålla kontakten och få de senaste uppdateringarna på Windows 8, Windows 8.1 och Windows 10.

E-postmeddelandet noterade också att äldre versioner av Windows Live Essentials-paketet inte längre kommer att stödjas, och användarna måste uppgradera till Windows 8.1 eller Windows 10 för att fortsätta att ta emot e-postmeddelanden:

Windows Live Essentials 2009 och 2011 stöds inte längre, och du måste uppdatera till Windows 8 / 8.1 eller Windows 10 och använda Mail-appen eller använda www.outlook.com. För mer information om Mail-appen, vänligen klicka här.

Vi rekommenderar även alla Windows Live Mail-användare på Windows 7, Windows 8 och Windows 8.1 för att uppgradera till Windows 10 och använda det inbyggda e-postprogrammet för att hålla kontakten och få de senaste uppdateringarna.

Vi föreslår att du sparar det här e-postmeddelandet så att du kan referera till det senare.

Tack för din förståelse och fortsatta användningen.

Med vänliga hälsningar, Outlook-teamet

Uppdatering: Update Kills Live Mail

Några dagar efter att ha släppt uppdateringen för Window Live Mail 2012 (KB3093594) fick Microsoft feedback om att det orsakade många problem och dödade Mail-appen. rekommenderas

Microsofts rådgivning vid denna punkt är att inte installera uppdateringen, och om du har avinstallerat den. Det rekommenderas också att användarna bara byter till Mail-appen som ingår i Windows 10 eller 8.1 om du fortfarande är på den.

Det finns också några andra lösningar du kanske vill försöka. Tydligen är problemet orsakat av kalendersynkronisering, och om du inaktiverar kalendersynkronisering, fungerar Live Mail 2012 utan problem. Ett annat alternativ som har rapporterats fungera är att köra Live Mail 2012 i kompatibilitetsläge för Windows 8.

Vi fortsätter att följa det här, och om du vill fortsätta med nyheterna, föreslår vi att du följer denna Microsoft Community Thread.

Microsoft lanserade sin Windows Live Wave of Services 2005 byggnad och tjänster förlängning till Windows-skrivbordet. Windows Live Essentials-paketet utvecklades för att komplimangera dessa tjänster och var till stor del en konkurrent till Apples iLife-suite. Paketet innehåller Windows Live MovieMaker, Writer, PhotoGallery, Mail, OneDrive och Skype.

Många av dessa inbyggda appar utvecklas inte längre med undantag för OneDrive och Skype, som är inbyggda i Windows 10. Windows Live Writer har nyligen fått ett nytt leasingavtal från en grupp volontärer som arbetar med Open Live Writer.

Men i slutändan, om du fortfarande använder dessa äldre tjänster och planerar att uppgradera till Windows 10, är ​​det bästa alternativet att migrera till de inbyggda programmen eller hitta nya program som stöds.