Spotify Apps Preview Edition - First Look

Igår meddelade Spotify ett nytt API för utvecklare. Samtidigt släppte de en begränsad mängd appar som du kan använda nu. Här är en titt på vad du kan förvänta dig av de nya funktionerna.

Först hämta Spotify Apps Preview Edition. Du behöver den här versionen innan du kan ladda ner appar. Installation är rakt framåt.

När Spotify är installerat loggar du in på ditt konto.

Acceptera användarvillkoren.

Spotify lanserar. Under Apps i den vänstra panelen klickar du på App Finder.

Spotify App Finder öppnas. Här hittar du ett begränsat antal gratis appar att testa.

Klicka på appikonen eller titeln för att se mer information.

Appförhandsgranskningen visas. Detta är ett exempel på last.fm som jag loggade in på.

Klicka på knappen Lägg till och den visar menyn Apps förhandsgranskning. Installera appar till Spotify på ett system, de kommer att visas på en annan när du loggar in - Precis som med spellistor.

För att ta bort en app, högerklicka på den och välj Ta bort från Sidpanel.

Vid det här skrivandet finns det bara en handfull appar tillgängliga - och de är grundläggande. Ett annat tillvägagångssätt är App Finder fungerar bara med skrivbordsversionen av Spotify. Det här är en start men alla appar är gratis.

Eftersom Spotify har gjort API tillgängligt, kommer utvecklare att skapa gratis och betala för appar - tillgängliga på mobila enheter, enligt företaget. Jag förväntar mig att apparna ska vara mer funktionrika också. De tillgängliga programmen fungerar smidigt, utan att avbryta musikuppspelning.

Om du är en Spotify-fanatiker vill du definitivt installera Spotify App Preview Edition, men förvänta dig inte mycket - än.