Så här inaktiverar du den plågsamma Gmail-kampanjerna

Google konfigurerar flikar i Gmail för att göra hanteringen av din inkorg enklare, men sökgiganten bestämmer var du ska sätta din e-postadress på. Tyvärr bestämmer Google tyvärr att du håller ett nyhetsbrev eller objekt som du vill se på fliken Kampanjer eller vice versa. Här är en titt på att hantera flikarna och inaktivera dem alla tillsammans om du vill.

Enligt Google är fliken Kampanjer för: "Erbjudanden, Erbjudanden och andra marknadsföringsemail."

Problemet jag har med den beskrivningen är "annan". Jag har lagt märke till nyhetsbrev som jag vill läsa dagligen på fliken Kampanjer. Nyhetsbrev som inte är marknadsföring alls, men låter mig veta vilka artiklar jag kan läsa på en webbplats. Enligt min uppfattning verkar fliken Kampanjer som fliken "pseudo spam". Om det här är fallet är det enkelt att flytta dem till din primära flik vilket är idealiskt där allt ditt viktiga brev ska vara.

Om du vill flytta ett meddelande från kampanjer till primärt gör du bara en enkel dra och släpp.

Sedan måste du kontrollera att du vill att den ska komma dit hela tiden efter att du har flyttat ditt meddelande till din primära flik.

Nu borde det vara sista gången du måste tänka på det, och det nyhetsbrev eller meddelande du vill ha kommer alltid att visas i din primära ruta.

Inaktivera kampanjer eller alla Gmail-flikar

Om du bara är sjuk att hantera flikarna i allmänhet - bli av med dem. Klicka på plusikonen bredvid fliken Kampanjer.

Välj sedan de som du vill bli av med och klicka sedan på Spara.

Helt klar. Du är Gmail-rutan ser ut som den brukade innan de irriterande flikarna lagts till. Om du vill ha dem tillbaka måste du gå in i inställningarna och slå dem på igen.

Vad tycker du om flikarna i Gmail? Gillar du dem eller ska du stänga av dem?