AWS S3 Free Trial: Amazon Web Services erbjuder 5 GB gratis lagring i 12 månader

Amazon Web Services (AWS) börjar med november erbjuda några av sina mest populära tjänster för webbapplikationshotell, inklusive 5 GB Amazon S3-lagring, en Amazon E2 Micro Instance, 30 GB AWS-dataöverföring och andra som ingår i en gratis paket för nya kunder. De kallar det AWS Free Usage Tier, men jag kallar det en gratis provperiod. Här är varför:

För det första är detta erbjudande endast tillgängligt för nya AWS-kunder. Och all frihet går ut efter 12 månader eller om du överskrider den fria användningsgraden. Det är inte helt gratis på samma sätt som 10 GB gratis molnlagring från Dropbox är gratis, eller 25 GB online lagring från Windows Live Skydrive är gratis ( läs: för alltid ). Men i själva verket jämför vi äpplen och apelsiner här, förutom Dropbox for Teams, de andra två alternativen är huvudsakligen inriktade på personlig användning och lite lätt till måttligt samarbete. AWS, å andra sidan, är för webbutvecklare som vill värd och driva webbapplikationer ( roligt faktum: Dropbox använder Amazon S3 för dess molnlagring ). Så om du har en webapp som du vill pilot- eller beta-test kan det här vara din gyllene möjlighet att göra det på det billiga.

Med AWS Free Usage Tier får du alla funktioner som anges nedan för ett helt år. Därefter, eller om du överskrider användningsandelarna i den kostnadsfria användningsnivån, debiteras du den normala pay-as-you-go-kursen. Det är mer än tillräckligt med tid för att se om din nya webbtjänst eller app är en målvakt. Här är vad du får per månad med AWS Free Usage Tier:

  • 5 GB Amazon S3 Storage, inklusive 20.000 Get Requests och 2000 Put Requests
  • 30 GB månatlig Internet dataöverföring (15 GB in / 15 GB ut )
  • Tillräckliga timmar att köra en Amazon EC2 Linux Micro Instance ( 32-bitars eller 54-bitars ) kontinuerligt i en månad ( 750 timmar ).
  • 750 timmar elastisk belastningsbalans plus 15 GB databehandling
  • 10 GB Amazon Elastic Block Storage, inklusive 1 miljon I / O, 1 GB snapshot-lagring, 10 000 snapshot Get Requests och 1.000 snapshot Put Requests

När det gäller användningsallokalerna rullar de inte över månad-till-månad, så om du bara använder 15 GB dataöverföring i februari får du inte 45 GB i mars.

Många av dem som är intresserade av att ta Amazon upp på sitt erbjudande är lite ljuva, eftersom du måste ha ett giltigt kreditkort på fil för att anmäla dig till AWS Free Usage Tier. Jag antar att vi alla har sett för många gratis kreditupplysningsströmmar i vår tid. Men det verkar som om du inte behöver oroa dig för mycket om att få blindsided av extra avgifter. Standardpriset för AWS är ett system för betaltjänst, betygsatt per GB eller 1.000 förfrågningar eller vad som är lämpligt.

Det är inte ens som mobiltelefonminuter, där man går över gränsen aktiverar en viss straffavgift. Till exempel prissätts den inkommande dataöverföringen till $ 0, 10 per GB. Så om du av misstag glider upp och går över 30 GB som ingår i AWS Free Usage Tier, kommer du antagligen bara att vara på kroken för några dollar. Och om din webapp går viral eller något och du inte märker att du spikar på 1 TB per dag, då, det är ditt eget fel - du kan övervaka din användning via sidan Kontoaktivitet och dra ut kontakten om du närmar dig tröskeln.

Också förutom listan ovan innehåller AWS Free Usage Tier följande funktioner som inte löper ut efter 12 månader:

  • 25 Amazon SimpleDB Maskintimmar och 1 GB lagring
  • 100.000 Förfrågningar om Amazon Simple Queue Service
  • 100 000 begäranden, 100 000 HTTP-meddelanden och 1 000 e-postmeddelanden för Amazon Simple Notification Service

Om någon av dessa punktpunkter betyder något för dig, och du är inte redan AWS-kund, är AWS Free Usage Tier värt ett skott. Om du såg "5 GB gratis lagring" i titeln på det här inlägget och tänkte, "Tja, ge, det kommer inte ens att lagra hälften av min digitala samling losslösa Meatloaf bootlegs", håll sedan med Dropbox, Skydrive, Mozy eller SugarSync.