Stäng av OS X Mountain Lion Gatekeeper Security

Gatekeeper är en säkerhetsfunktion i OS X Mountain Lion, och aktiverad som standard. Det här tillåter bara att appar från Mac App Store eller digitalt signerade och godkända appar installeras. Tanken är att det kommer att bidra till att undvika skadlig kod på ditt system. Det finns dock många coola appar som du vet är säkra, och Gatekeeper slänger ett varningsmeddelande. Så här snubblar du tillfälligt eller stänger av funktionen helt.

Om du vill installera programvara du vet är säker, men inte digitalt signerad, är det enkelt att byta Gatekeeper-säkerhet. Till exempel här vill jag jailbreaka min Apple TV 2 genom att installera Seas0nPass. Mountain Lion berättar för mig att det är en oidentifierad utvecklare. Eftersom jag vet att det är en säker app att köra, måste jag kringgå säkerhetsfunktionen.

Snabbt byta gatekeeper

Det enklaste sättet att kringgå det från fall till fall är att högerklicka eller Control + Klicka på appen och välj Öppna.

Då får du följande skärm där du kan klicka på Öppna för att starta appen. På det här sättet har du fortfarande det extra säkerhetsskiktet Gatekeeper tillhandahåller, och kan överväga det från fall till fall.

Tillåt permanent oidentifierade appar i Mountain Lion

Om du är en erfaren användare kanske du vill permanent tillåta oidentifierade utvecklingsprogram genom att stänga av gatekeeper. Klicka på Apple-ikonen och välj Systeminställningar.

Klicka sedan på Säkerhet i sekretess i kolumnen Personlig.

På nästa skärm, under "Tillåt program som hämtas från" är standardinställningen inställd och du måste klicka på låsikonen för att göra ändringar.

Ange ditt systemlösenord för att göra ändringarna, välj Överallt, klicka på Tillåt från var som helst och klicka på låsikonen igen för att förhindra ändringar.