Ny version av Microsoft Paint kommer till Windows 10

Microsoft Paint, den praktiska inbyggda bitmapredigeraren, har varit en del av Windows sedan starten av Windows XP. Förutom några få förbättringar, som 3D-menyikoner introducerad i Windows 95, har programmet inte förändrats mycket. Den senaste stora revisionen kom med Windows 7 2009, när den sceniska bandmenyn introducerades för att ge snabbare åtkomst till funktioner och funktioner som tidigare dolts i rullgardinsmenyerna. Steven Sinofsky, tidigare vicepresident i Windows, skämtade över att Microsoft inte skulle vänta så länge om att uppdatera de inbyggda program som Paint and WordPad någonsin igen. Det ser ut att programvaruföretaget håller fast vid det löftet.

Microsoft Rewrites Paint för Windows 10

Tidigare i år började läckor förhandsgranska universella versioner av appar som Notepad och Paint började visas i Windows Store. Många användare förutsåg att uppdateringarna skulle bli tillgängliga med utgåvan av Windows 10-årsjubileumsuppdateringen. För Microsoft har det varit en femårig övergång som moderniserar många av de inbyggda komponenterna i Windows.

Vid bolagets mjukvaruutvecklarekonferens, Build, introducerade Microsoft ett verktyg som kallas Desktop Bridge för att hjälpa utvecklare att paketera sina äldre skrivbordsapplikationer till universella appar, vilket ger ett sätt att distribuera skrivbordsapp genom Windows Store. Det verkar som om Microsoft också använder möjligheten att göra detsamma med många av sina inbyggda appar. Det finns bara en skillnad: den nya versionen av Paint som kommer till Windows 10 ser ut som en total omskrivning, vilket framgår av version 0.8.

Så vad är nytt om den här uppdateringen till Paint? Microsoft verkar vara bortom den traditionella tittaren, vektorbaserad berömdhet av appen till en mer modern bildredigeringssvit. Nya funktioner sträcker sig från 3D-design och animering till community-driven innehåll. Det är rätt, Paint är nu socialt. Microsoft fokuserar också på kreativitet genom teknik som Surface penna. Till exempel kan du rita och vända dina illustrationer till 3D-design med hjälp av smart select-funktionen, som du senare kan dela med en community. Det verkar som att Paint kan vara den stackars manens Adobe Illustrator, många letar efter-ett välkommet alternativ till dem som inte har råd med Adobes Creative Cloud Suite.

Ny Microsoft Paint Release Date

När kan vi förvänta oss den här nya versionen Paint? Microsoft planerar en hårdvara händelse i slutet av oktober, där den kommer att visa upp ny hårdvara och eventuellt nya programvaruupplevelser som kommer till Windows 10. Eventet är ryktet för att fokusera på ett nytt allt-i-ett-skrivbord under varumärket Surface, eventuellt konkurrerande huvud till huvud med 27-tums Apple iMac. Företaget introducerade sin första bärbara dator, Surface Book runt samma gång 2015. Microsoft förväntas inte lägga mycket fokus på sin surfplatta och bärbara datorer den här gången. de är förmodligen inställda för en tidig 2017-lansering.

Windows 10 kodnamn Redstone 2 är under utveckling, och många användarvänliga funktioner och förbättringar börjar dyka upp i de senaste byggnaderna. Det ser ut att Microsoft kommer ha mycket mer att visa oss snart. Redstone 2 förväntas inte lanseras förrän runt april 2017. När det gäller Paint är det en välkommen uppdatering, jag använder den personligen för en mängd olika uppgifter, oavsett om det är beskärning, omformning av foton, med hjälp av former eller suddgummi. En av de saker jag är säker på att vi alla uppskattar om Paint är prestanda. Det är en lätt och lättanvänd app, och jag hoppas att traditionen fortsätter.