Smartphones är en stor stressfaktor

Åtminstone det är vad en studie av forskare från University of Worchester, som presenterades vid ett nyligen brittiskt psykologiskt samhällsmöte, har utvärderat.

Vad som är ännu mer intressant är att enligt de nämnda resultaten finns det en koppling mellan hur många gånger som helst som kontrollerar sin smartphone för meddelanden och samtal och deras stressnivå, tro det eller inte.

Det är även möjligt, samma studie säger att du tycker att din telefon meddelar dig en inkommande cool när den inte gör det. Detta tenderar att hända när du är mycket stressad. Berätta inte för mig att du inte har upplevt det också. Eller, om du inte alls har det, avundar jag dig allvarligt för ditt jobb ...

100 anställda och studenter frivilliga har deltagit i testet och Richard Balding, psykologen som utför forskningen, har sagt att eftersom användningen av smartphone ökar kommer social nätverksrelaterad stress sannolikt att växa också. Han föreslog att det är i företagens bästa intresse för anställda att stänga av sina telefoner och minska antalet e-postmeddelanden som skickas när de inte faktiskt arbetar för att minska stressen. Nu vill jag se det hända.

Och eftersom vi pratar om smartphones, kolla in Androids senaste attack.