Ta enkelt bort eller torka bort borttagna filer med Recuva

Har du någonsin varit i en situation där du oavsiktligt har raderat en viktig fil från din dator eller en favoritlåt från din iPhone men vet inte hur du ska återställa den och få tillbaka den? Eller kanske du jobbar med något SUPER SECRET och behöver (säkert) torka det från ditt system?

Hur som helst, Piriform skaparna av CCleaner ( en av mina favoritfria applikationer ), har en annan GRATIS ansökan för att återställa raderade filer eller förbättra säkerheten och permanent stryka dem.

Innan vi hoppar in i How-To, här är en snabb uppdelning om alla de coola funktionerna som följer med denna härliga lilla bit Freeware från Piriform Software:

Recuva File Recovery - Funktioner

 • Återställ filer på din dator
  • Har du tagit bort en fil av misstag? Recuva tar bort borttappade filer på din dator, USB-enhet, kamera eller iPod.
 • Återställning från skadade eller formaterade skivor
  • Även om du har formaterat en enhet så att den ser blank ut, kan Recuva fortfarande hitta dina filer på den.
 • Återställ raderade e-postmeddelanden
  • Tömde din e-postaffisch och behöver den tillbaka? Recuva har du täckt med fullt stöd för Microsoft Outlook Express, Mozilla Thunderbird eller Windows Live Mail.
 • Återställ raderad iPod-musik
  • Raderad musik från din iPod eller MP3-spelare? Inget problem, Recuva kommer att få tillbaka det här för dig tillsammans med ytterligare spårdata.
 • Återställ obehandlade Word-dokument
  • Kraschade Microsoft Word eller glömde du att spara det viktiga Word-dokumentet. Inget problem med Recuva! Eftersom det kan intelligent bygga om Word-dokument från sina temporära filer.
 • Snabbstartsguide
  • Om du behöver dina filer direkt igen utan att fiska med alternativen, är Recuvas snabbstartsguide svaret.
 • Deep Scan
  • Recuva kan hitta de flesta filer inom en minut. Eller ställ in Deep Scan för att leta efter djupare begravda resultat.
 • Ta bort filer som du vill radera för alltid
  • Vill du skydda dina borttagna filer? Recuva tillåter dig också att permanent radera spår av borttagna filer.
 • Bärbar version
  • Ta Recuva med dig vart du än går med den bärbara versionen.
 • Fullständigt Windows OS-stöd och många språk
  • Recuva har stöd för alla moderna versioner av Windows och 37+ språk.

Nu, låt oss ta en titt på hur du använder Recuva för att återställa borttappade filer från datorn eller nyckla dem för gott!

Så här återställer du borttagna filer eller permanent raderar och strimlar dem med Recuva

1. Hämta Recuva Installer

2. Installationsprocessen är ganska enkel, bara Klicka på Nästa> några gånger men titta på sidan med kryssrutorna.

3. Här på är vi INTE fans av smyglad bunt crapware, men ibland är det nödvändigt att hålla ett bra utvecklingslag ( Piriform ) igång. Under Installera måste du avmarkera Installera Yahoo! Verktygsfältet alternativ. Vem skulle vilja installera det?

4. När installationen är klar kommer Recuva-guiden att starta. Du kan inaktivera det här om du vill, men det kan spara dig mycket tid, så jag rekommenderar inte det. Klicka på Nästa .

5. På den andra sidan av guiden vill den veta vilken typ av filer du vill återställa. Om du vill visa alla eller flera filtyper väljer du Annat . Klicka på Nästa för att fortsätta.

6. Därefter frågas du var filerna var placerade. Den här informationen är förmodligen den mest användbara delen av guiden, eftersom du väljer mycket tid när du väljer en viss plats. Det här är speciellt fallet om du försöker återställa raderade filer från en extern enhet, till exempel en telefon, iPod, iPhone, USB-minne eller till och med en extern hårddisk. När du väl har valt lämplig plats klickar du på Nästa .

7. På guidens sista sida har du ytterligare ett alternativ som jag gillar att ringa panikknappen . Du bör bara Markera den här rutan om du redan har försökt att återställa filen du letade efter i normalt läge, och det fungerade inte. Klicka på Start för att starta sökningen.

8. Skanningen ska slutföra ganska snabbt. Så snart det är klart kommer Recuva att visa en lista över alla raderade filer, den hittades som matchade typen och platsen du valde i guiden. Härifrån kan du välja en fil och klicka på Återställ för att återställa den. Alla filer som hittas kommer inte att återställas. Men jag kommer att förklara mer nedan.

9. En grön cirkel bredvid en fil indikerar att den är i utmärkt skick och återhämtning är mycket troligt.
En röd cirkel indikerar att filen är oåterkallelig eftersom den skrivs över helt.
En orange cirkel identifierar filen har delvis skrivits över, det finns en chans att återhämta sig, men det kan innehålla några fel.

10. För de flesta användare är de viktigaste funktionerna tillräckliga, men för att låsa upp Recuvas fulla potential måste du byta till avancerat läge .

11. I avancerat läge kan du visa en förhandsgranskningsbild och annan filinformation samt utföra nya sökningar utan att gå hela vägen genom guiden igen.

12. Ännu längre i avancerat läge kan du justera flera alternativ från inställningar som ändrar språket så som allt visas.

13. I alternativmenyn om du visar fliken Åtgärder kan du välja ytterligare filtyper som ska visas. Om du vill gå tillbaka så långt som möjligt, välj för att visa nollbytefiler . Filer med en storlek på 0 byte kommer inte att kunna återställas, men det ger dig en noggrannare historik över vad som har varit på hårddisken.

14. Om du bestämmer dig för att du vill torka en fil säkert så att den blir helt oåterkallelig, klicka helt enkelt på Högerklickafilen och välj Securely Overwrite Highlighted. När filen skrivs över ser du ett bekräftelsesfönster.

15. För att säkert radera flera eller alla hittade filer Klickakryssrutan i kategoristängen nära Filnamn, högerklicka på någon fil och välj Säker överskrivning kontrollerad.

Tankar, frågor? Släpp en kommentar nedan!