Skype nu tillgängligt via Outlook.com Email | N. America

Tillbaka i januari lade Microsoft integration från Outlook Desktop-appen till Skype. Den här gången har Microsoft slutat lägga till Skype till Outlook.com, dess online-e-posttjänst som ersatte Hotmail. Funktionen har rullat ut till Nordamerika från och med igår vilket gör att den totala tillgängligheten spänner över Storbritannien, Brasilien, Frankrike, Tyskland och Kanada. Tillgänglighet och fortsätter att gå globalt inom en snar framtid.

Det verkar som en ganska bra idé, men så långt från vad vi har sett är genomförandet hemskt för nya användare. För en, om du inte redan har ett Skype-konto via den fullständiga stationära appen - den som du skapar via Outlook.com kommer att ha denna härliga live: prefix läggs till det.

Det största problemet är förmodligen att det inte går att lägga till Skype-användare i din kontaktlista från Outlook.com. Åtminstone inte det vi kunde hitta. Även när meddelandet namnet från Skype-appen för hela skrivbordet gick det inte igenom, troligen eftersom kontakten inte var på listan.

En annan irritation är att det krävs Skype-plugin för videosamtal. Vilket, pluginet är irriterande i sig själv. Obs! Röstsamtal och meddelanden fungerar fortfarande utan plugin.

Paul Thurrott nämnde ett problem med anmälningsskräppost när han mottog samtal över den integrerade tjänsten medan han använde Windows 8.1. Vi har ännu inte stött på samma problem med Windows 7. Även om du har både Skype (skrivbord) och ett öppet Outlook-webbläsarfönster kunde vi få dubbla meddelanden.

Även om både Skype för skrivbordet och för webbläsaren är ganska överflödigt. Det huvudsakliga klagomålet är att det inte finns någon plats för att stänga av Skype-funktionen i Outlook.com. När du har aktiverat det finns det ingen knapp för att bli av med den om att helt inte koppla samman Microsoft-kontot på sidan Skype-kontoinställningar.

Men hur fungerar det annars? Jo det är faktiskt ganska bra! Samtalskvaliteten är tydlig, videokvaliteten är klar och meddelandeservicen integreras snyggt med den nuvarande integrerade Outlook.com-budbäraren. Det saknar fortfarande många funktioner från Skype-skrivbordet eller mobilapparna, men om du bara kommer till det förväntar sig en Skype-Lite, passerar den igenom som "tillräckligt bra".

Slutsats

Om du inte vill installera Skype-skrivbordet, är det här ett "okej" alternativ, men bara om du är en befintlig Skype-användare. Öppna bara Messenger-knappen längst upp till höger i Outlook.com-fönstret och klicka på knappen "Lägg till från Skype". Det är inte helt rakt framåt, men sedan har Microsoft ett rykte för att göra en massa saker komplicerade.