SkyDrive för Xbox 360: Titta på dina videoklipp och foton på HDTV

Idag meddelade Microsoft att SkyDrive nu är tillgängligt på Xbox 360. Det här låter dig komma åt och spela dina videoklipp och foton från ditt SkyDrive-konto på din HDTV. Så här fungerar det.

SkyDrive för Xbox 360

Enligt Microsofts blogginlägg borde du hitta den under kategorin Sociala Apps. Men när jag sparkade upp min konsol i morse fann jag det under Utvalda på Apps Marketplace. Naturligtvis behöver Microsoft ett Xbox Live-konto för att komma åt det.

Du måste logga in på Chatt och IM för att kunna använda SkyDrive-appen för Xbox.

Då uppmanas du att logga in på ditt SkyDrive-konto.

Om du inte gör det får du en felskärm som säger att du loggar in först - två gånger - vilket är ganska irriterande enligt min åsikt. Men om du delar ditt system, måste du ha bra säkerhetsåtgärder.

När du är inloggad kan du nu börja bläddra igenom filerna som är lagrade i ditt SkyDrive-konto.

Du kan välja en fotomapp för att se dem på din TV som ett bildspel.

Eller titta på stödda videofiltyper och kontrollera uppspelning via Xbox-fjärrkontrollen, kontrollenheten, Kinect eller SmartGlass-appen.

Du kan se andra filer, men kan bara spela upp videor och foton. Så om chefen ringer medan du är mitt i en session av Black Ops, kan du åtminstone kontrollera om ett dokument finns där.

SkyDrive-appen kommer in på 105 MB, vilket är något att tänka på om du har Xbox 360 4GB-modellen - appsna tar ensam plats. Om du har 4GB-modellen kanske du vill överväga att lägga till en flash-enhet för extra lagring.

">