Få röstbrevlåda till text gratis på din Android-telefon med Yap Voicemail

Användar du röstmeddelanden transkription på din Android-telefon? Ger din operatör kostnadsfri denna tjänst? Om du svarade nej på någon av dessa frågor, kan Yap vara precis vad du behöver. Yap är en gratis röstbrevlåda till text-transkription som körs på nästan vilken Android-telefon som helst och verkar vara mycket mer exakt än vad som helst som Google har att erbjuda. Det innebär inte heller att du överlämnar alla dina data till Google Voice. Yap är också tillgängligt för iOS-enheter, men vi fokuserar bara på Android-versionen för nu.

Det markerar mig när en telefonbärare inaktiverar funktioner som är tillgängliga som standard. Men det är ännu mer irriterande när de försöker ladda dig för de funktionerna medan de inaktiverar de fria alternativen. Ett stort amerikanskt mobilnät, Sprint, har avsiktligt dolt Yap från Android-marknaden i ett försök att få dig att tro att deras prenumerationstjänst (Voicemail-to-Text) prenumerationstjänst ($ 1, 99 per månad per telefon) är den enda sättet att få din röstbrevlåda transkriberad ( om du inte vill använda Google Voice).

Yap tar inte ut dig för sin tjänst, och de har också en solid integritetspolicy och användaravtal om användningen av din röstbrevlåddsdata. Men kom ihåg att de lagrar dina röstmeddelanden på deras server tills du tar bort dem.

Obs! Yap stöds av en liten ~ 15 pixel reklam banner längst ner på appen, annars är det 100% gratis. Se steg 4 för ett foto.

Låt oss ge Yap ett försök!

Steg 1

Gå till Android Market, ladda ner och installera Yap Voicemail .

Om du inte ser den här appen på marknaden blockerar din operatör förmodligen den här fria appen. skam på dem. Du kan alternativt fånga installationsprogrammet för det här . Se till att du tillåter att appar från okända källor installeras , så kör bara .apk-filen från din telefon.

Steg 2

Därefter kommer du att bli uppmanad till Setup Step 2 of 3. Om du klickar på OK Yap kommer automatiskt att ställa in din röstbrevlåda för att gå igenom Yap; Det här är förmodligen det bästa sättet att göra det. För att ställa in det kommer Yap att ringa till ditt telefonservicenummer. Samtalet ska ta ungefär 3 sekunder, och då är du bra att gå.

För att göra det själv eller för ytterligare information kan du klicka på dessa knappar, men det kan vara lite förvirrande.

Voicemail-system fungerar genom att vidarebefordra obesvarade telefonsamtal till ett telefonnummer där de besvaras av ett telefonsvarningssystem. Detta görs genom att ringa ett specialnummer ("* 287044440101") som aktiverar funktionen "Conditional Call Forwarding" ("CCF") på din telefonlinje. Detta nummer är specifikt för din operatör och är vanligtvis en specialkod följt av telefonnummeret Yap Voicemail.

Det finns ett annat specialnummer ("* 38") för att stänga av CCF, vilket du kan ringa när som helst. Du kan också ringa avaktiveringsnumret för CCF från Yaps programinställningar. För att CCF-verksamheten ska kunna slutföras måste du ha röstdäckning. Om du roaming på ett annat nätverk kan CCF-numret också misslyckas med att ringa, eftersom roamingnätverket kanske inte känner igen koden eller kanske inte skickar den till ditt hemnätverk.

Steg 3

När samtalet är klart har du möjlighet att spela in ett anpassat röstmeddelandehälsning . Jag rekommenderar starkt att du gör det så snart som möjligt. Du kan hoppa över det här steget, men standard Yap hälsning är ganska dang ful.

Steg 4

Röstmeddelanden visas direkt i inkorgen i appen. Det kommer också att förhandsgranska de första två raderna i samtalet och ge dig namnet på den som ringer om du har lagt till dem i dina kontakter. Om du öppnar en röstbrevlåda kan du se den fullständiga transkriberade texten och även spela upp röstmeddelandet medan du läser det.

När det gäller noggrannhet spelade jag in några ganska slumpmässiga konversationer och det var 95% spot på . Det gick inte att känna igen när jag sa "" och istället skrev "ache repost" men det kom fortfarande i "dot com" bara bra. Det förstår inte kontext, till exempel "gräsklippt" var skrivet ut "gräsmatta .

Steg 5

För att komma åt Yaps inställning, klickamenyknappen på utsidan av telefonen och tryck på Inställningar . Om du inte har gjort det, vill du förmodligen ställa in din anpassade hälsning och aktivera leverans av utskrifter av utskrifter i e-mail om din telefon går vilse.

Det finns också många andra alternativ, jag listar dem nedan.

Aktivera / inaktivera alternativ:

 • Autoplay voicemail audio vid öppnande meddelande.
 • Ta emot nya röstmeddelanden till ditt Android-system.
 • Filtrera orätt språk (profanity).
 • Välj om högtalartelefon är aktiverat som standard.
 • Ändra språk mellan spanska och engelska.
 • Ta emot e-transkriptioner.
 • Ruttta röstmeddelanden enkelt tillbaka till ditt standardnummer.

Andra alternativ:

 • Spela in en anpassad hälsning.
 • Ta bort alla lokala kopior av meddelanden.
 • Ta bort ditt Yap-konto och all tillhörande data.
 • Skicka en länk till Yap till en vän.

Gjort!

Nu visas alla dina röstmeddelanden i din Yap-app. De kommer att transkriberas fullständigt med anständigt noggrannhet och också vara tillgängliga för uppspelning. Detta är bokstavligen exakt samma teknik som Sprint vill debitera $ 1, 99 per månad för, men Yap gör det gratis.

Om du bestämmer dig för att Yap inte är för dig, gå bara till Inställning och tryck på Aktivera / Inaktivera Yap, sedan Ta bort ditt konto och avinstallera appen. Alternativt kan du bara ringa * 38 på din telefon.