Stäng av din Java innan du blir infekterad - Java Zero Day Exploit Hit i dag

Nyligen har en ny Java-exploit som infekterar system via webbläsarpluggen gjort system över hela världen utsatta för infektion. Utnyttjandet påverkar alla som kör 1.7 Java Runtime Environment eller senare. Tidigare version 1.6 är säker, för nu. Du är också säker på att använda Java-baserade skrivbordsprogram som inte är utformade för att bläddra på webben. För närvarande är bara Windows-datorer i fara, men det kan enkelt migrera till Mac eller Linux när Oracle släpper ut en säkerhetspatch.

Enligt theregister.co.uk infekterar sårbarheten system när en webbläsare med ett Java-plugin aktiverat besöker en webbsida som är värd för exploitationen. Den attackerande webbplatsen kommer att lura webbläsaren för att ladda ner nästan alla typer av program från tredje part i bakgrunden utan föregående meddelande. Detta inkluderar virus, skadlig kod, spionprogram, trojaner eller andra skadliga paket. Under normala omständigheter raderar Oracle bara Java tre gånger om året och nästa uppdatering är den 16 oktober 2012. Så om inte Oracle bryter sin uppdateringsvanor och släpper ut en tidig fix, är det enda du kan göra för att skydda dig själv under tiden inaktivera Java på alla dina webbläsare. Här är hur:

Hur inaktiverar du Java i de tre bästa webbläsarna

Krom

 1. Öppna Google Chrome och skriv krom: // plugins till adressfältet.
 2. Bläddra ner i listan och klicka sedan på knappen Inaktivera.
  Java ska nu inaktiveras i Chrome.

Firefox

 1. Öppna Firefox och klicka på Firefox-knappen och välj sedan Add-ons.
 2. Klicka på fliken Plugins i Add-ons Manager och klicka sedan på Inaktivera för de två Java-objekten i listan.
  Java i Firefox ska nu vara inaktiverat.

Internet Explorer

 1. Inaktivera Windows UAC (tyvärr har Oracle aldrig löst kompatibilitetsproblem ...)
 2. Öppna Kontrollpanelen, sedan Java-appleten från kontrollpanelen. För att kunna se det här fönstret kan du behöva ändra ikonen Visa till stora (knappen högst upp till höger)
 3. I Java-appleten klickar du på fliken Avancerat.
 4. Klicka på kryssrutan Microsoft Internet Explorer. Den är gråtonad som standard, eftersom Oracle devs är jerks. Välj bara den och tryck på mellanslagstangenten för att smyga runt det.
 5. Klicka på OK för att spara ändringar. Starta om datorn och se till att Java är avaktiverat.
 6. Aktivera UAC igen.

Tänk på att Java och JavaScript inte är samma sak. JavaScript är fortfarande säkert, bara Java måste vara inaktiverat.