Hur inaktiverar du automatisk automatisk säkerhetskopiering av Google+ på iOS och Android

Igår testade jag kameran på min Nexus 7. Jag tog några värdelösa bilder och fick sedan en anmälan om att de här bilderna var klara att dela på Google+ som jag verkligen inte ville ha. Som det visar sig, på något sätt aktiverade jag funktionen Automatisk säkerhetskopiering som nyligen lagts till. Om du inte behöver alla dina bilder går upp till molnet, stäng av det.

Inaktivera automatisk automatisk säkerhetskopiering på Android på Android

Först starta appen och gå till Inställningar.

Gå sedan till Kamera och foton> Automatisk säkerhetskopiering i menyn Inställningar.

Nu kan du helt enkelt vrida omkopplaren för att stänga av den.

Stäng av automatisk säkerhetskopiering iOS

Det är lätt att inaktivera på iPhone eller iPad. Starta appen och gå till Inställningar> Kamera och foton> Automatisk säkerhetskopiering och stäng av den.

Stoppar Auto Cloud Backup

Jag vet att Google försöker göra det enklare för oss att spara bilder, men auto backup allt ... behöver det verkligen allt det? Detta verkar vara en trend på senare tid med olika molnlagringstjänster. Dropbox gör till exempel samma sak, det är som standard att säkerhetskopiera dina bilder varje gång du kopplar in en kamera eller smartphone till din dator. Och ibland, oavsett hur många gånger du kontrollerar alternativet att få det att sluta fråga, är det enklaste att göra, stäng av funktionen helt.

Hur är det med dig? Kommer du att bli trött på molnserviceappsförsök som försöker hjälpa dig med att standardisera att automatiskt säkerhetskopiera dina data till servrar i molnet? Lämna en kommentar och meddela oss!