Så här anpassar du Windows 8 Shutdown, Logon och Logoff Sounds

Med Windows 7 och tidigare versioner kan du enkelt anpassa ljuden som spelas när du loggar in, avloggar eller stänger av datorn. Du kan fortfarande göra det i Windows 8, men dessa och andra ljudvarningar är dolda som standard. Men med en enkel registret tweak kan du få tillbaka dem och anpassa dem till din smak.

Här kan du se att Windows Logon, Logoff och Shutdown Program Events inte finns listade i Ljud. Efter registerhacket ser du många fler alternativ.

Registerhack för ljudhändelser

Obs! Innan du gör någon Registry-tweaking, se till att du gör det först!

Använd först tangentbordsgenvägen Windows Key + R för att ta fram körlinjen och skriv: regedit och tryck Enter.

Registerredigeraren öppnas och du måste gå till HKEY_CURRENT_USER \ AppEvents \ EventLabels under EventLabels. Du får se en lista med undermappar för olika ljudhändelser för Windows 8.

Bläddra ner listan och klicka på WindowsLogOff. I den högra rutan ser du nyckeln ExludeFromCPL. Dubbelklicka på den och ändra värdet till 0 och klicka på OK.

Upprepa exakt samma steg för undergrupperna SystemExit och WindowsLogoff. I slutändan kommer systemvärdena SystemExit, WindowsLogoff och Windows Logon under ExludeFromCPL att vara inställda på 0. När du är klar stänger du av Registerredigeraren.

Anpassa Logout, Logon och Shutdown Sounds

Nu från skrivbordet högerklickar du på ikonen Ljud på Aktivitetsfältet och väljer Ljud. Eller slå Windows Key + W för att hämta inställningssökning och skriv: ljud.

Välj sedan Ändra systemljud under sökresultaten.

Nu ser du posterna i listan Programhändelser och kan anpassa dem som du vill i tidigare versioner av Windows.

Du kan använda denna registret tweak för andra ljud som inte är listade i programhändelser också. Om du gillar att anpassa alla aspekter av Windows 8, kan du nu - ha det roligt!

Relaterade Windows Ljudartiklar:

  • Byt ljudschema i Windows 8
  • Inaktivera Windows Startljud