Internet Explorer har sin lägsta marknadsandel någonsin

Internet Explorer är på 57, 1%, Mozilla Firefox har behållit de flesta av sina användare, medan Google Chrome fortsätter att öka sin marknadsandel.

Enligt data från NetApplications, citerad av ConceivablyTech, har Internet Explorer upplevt sin största marknadsandel minskning de senaste två åren i december 2010 - 1, 4 procentenheter.

Internet Explorer andel är för närvarande 57, 1%, en rekordlåga för Microsofts webbläsare. Å andra sidan är Mozilla Firefox för närvarande på 22, 81%, en siffra som har sjunkit sedan januari 2010 (24, 43%). Google Chrome har också gjort ganska bra och nått 10% för första gången.

I Europa verkar saker vara ännu bättre för Firefox. StatCounter säger att Firefox har överträffat Internet Explorer i Europa, med 38, 11% jämfört med Internet Explorers 37, 52%. Chrome är tredje, på 14, 58%.

Efter att ha läst rapporten var jag nyfiken på hur nära det matchade här på så jag slängde ihop ett snabbtabell som jämförde vår 2009 vs 2010 december webbläsartrafik.

Dec 2009 Dec. 2010
Internet Explorer 46, 4% 43%
Firefox 41, 2% 22%
Google Chrome 0% 16%
Safari 6% 8%
Android Mobile 0% 2, 2%

Första som överraskar mig från uppgifterna ovan är hur illa Firefox har gjort under det senaste året här på . De har förlorat nästan hälften av sin marknadsandel och man kan säga att de har förlorat det mesta för att människor hoppar över till Google Chrome. En annan överraskning var hur bra Android gör. Det blir intressant att se var Firefox är i ett annat år vs Chrome ... Någon bryr sig om att satsa? Jag vet att jag för en dumpad Firefox ungefär 6 månader sedan när Google städade sin EULA för chome.

Hur som helst för de av er som har hoppat på Chrome-vagnen, kolla våra artiklar på Chrome eller kanske den här lilla nugget groovyness: Hur aktiverar Aero Peek för alla flikar i Google Chrome.