Sex tips för att få ut mer av Chromecast

Chromecast är Googles senaste försök att ha en bärbar underhållningsenhet i vardagsrummet. Tyvärr stödjer bara fyra appar för närvarande tekniken: YouTube, Netflix, Google Musik och video från Play Butik. Men om du vill få mer ut av Chromecast, så här är några tips för hur du använder din dator och Chrome-webbläsare som en arbetsplats.

Ström din lokal lagrade musik och video

Enheten är inte avsedd att användas som en WiFi-mottagare för att skicka innehåll till din TV som en Roku eller Xbox 360. Men det fungerar, följ bara min guide om hur du kan strömma dina egna mediefiler till Chromecast.

Skicka webbplatser till Chromecast

Faktum är att du kan strömma en webbsida till din TV med Google Cast-tillägget. Navigera bara till den sida du vill visa på din stora skärm och klicka på Cast this tab.

Mirror Desktop till Chromecast

En annan intressant sak som du kan göra med Google Cast-förlängningen är att strömma hela skrivbordet till Chromecast för att visa på din HDTV. Även om det förmodligen inte är så mycket för det här hemma, så kan jag se att det kommer till nytta på kontoret för presentationer.

Observera att det är en experimentell funktion och inte stöder ljud.

Justera flikprojektionskvalitet

När du strömmar dina egna mediefiler till Chromecast, är det inte lika pålitligt som att använda appar som är avsedda för det som Netflix eller YouTube. Det beror också på din WiFi-router och hur mycket av en belastning den har på. Så om du har problem med att hoppa över något, kan du minska projektionskvaliteten. Från Cast-förlängningen går du till Alternativ> Tabellprojektionskvalitet. Ändra sedan kvaliteten till 480p.

Tweak Dolda Chromecast-inställningar

För att hitta ytterligare dolda inställningar som du kan tweak och anpassa, måste du få din nörd på och göra lite kodhackning - men inte för mycket. Så här hittar du dem.

Högerklicka på sidan och välj Inspekteringselement på skärmen för tilläggsalternativ för Google Cast.

När sidelementkoden öppnas längst ner på skärmen, expandera DIV där du ser "quality == 'custom'" och dubbelklicka på "display: none" efter "style =" och radera det.

Gör sedan samma sak under den under

Stäng nu av avsnittet Inspekteringselement och rulla ner på sidan. Nu ser du en massa alternativ som tidigare dolts - inklusive utvecklarinställningar. Listan börjar med anpassade speglingsinställningar .