Spåra hur mycket tid som spenderas Redigera Word 2016-dokument

Det visste du antagligen inte, men Word 2016 har en bra funktion för att spåra hur mycket tid som spenderas på att skapa eller redigera ett dokument. Jag upptäckte bara det nyligen och tänkte genast på juridiska och skribenttyper som behöver hålla reda på fakturerbar tid. Jag använder det personligen för att hjälpa mig att prioritera och justera hur mycket tid som är dedikerad till att redigera och redigera vissa dokument vid en tidpunkt. Hur som helst, här fungerar det och var hittar du funktionen.

Så här hittar du den totala redigeringstiden för Microsoft Word-dokument på Windows

Den totala redigeringstiden håller reda på hur länge du har dokumentet öppet, inte när det är aktivt redigerat. Tänk på detta när du börjar ägna mer uppmärksamhet åt det.

Du kan hitta redigeringstiden på ett dokument på flera sätt. För Word 2016 för Windows, klicka på Arkiv-menyn> Info-fliken i Backstage. Under kolumnen Egenskaper kommer den att lista "Total redigeringstid". I mitt dokument nedan visar det 682 minuter.

En annan plats är egenskapsfältet för filen.

Högerklicka på filen i File Explorer> Egenskaper> fliken Detaljer. Bläddra ner till Total redigeringstid för att visa detaljerna.

Så här hittar du Total redigeringstid med Microsoft Word 2016 för Mac

I Word 2016 för Mac öppnar du dokumentet, klicka på Arkiv> Egenskaper.

Välj fliken Statistik för att visa den totala redigeringstiden. Finder stöder inte det här alternativet, så du måste alltid öppna Word för Mac för att visa den.

Du kanske undrar, hur är det med andra Microsoft Office-filer. Tyvärr är den här funktionen begränsad till Microsoft Word. Jag sökte genom Excel och Powerpoint men det verkar som om Microsoft lämnade det ut i dessa appar.

Så här hittar du Total redigeringstid med Libre Office

Vid är vi lika möjligheter tekniker, så här är också en bonus för Linux-system. Användare av operativsystemet för öppen källkod är begränsade till Libre Office Open Source-produktivitetspaketet. Den medföljande ordbehandlaren innehåller också en total redigeringstidsfunktion. Öppna ditt Libre Writer-dokument, klicka på Arkiv> Egenskaper> Allmänt-fliken.

Låt oss veta vad du tycker. Hittar du den här funktionen till hjälp eller mer av en tunn linje mellan integritetsinflytande som jag hört några beskriva det?